Домашнє вівсяне печиво*
Добавлено: 21 дек 2015, 09:30
Інгредієнти:
170 гр вівсяних пластівців
100 гр цукру
100 гр вершкового масла
1 яйце
1 чайна ложка розрихлювача
щіпка солі
Спосіб приготування:
- вівсяні пластівці подрібнюємо в кавомолці до стану муки;
- в окремій посудині розтираємо до однорідності цукор та сіль із маслом, яке попередньо потрібно викласти із холодильника, або ж просто розтопити в мікрохвильовій печі;
- розбиваємо яйце до цукрової суміші (обережно, щоб не потрапила шкаралупа) і розмішуємо до однорідності;
- до вівсяної муки добавляємо розрихлювач, перемішуємо;
- змішуємо разом суміш з мукою та цукрову суміш;
- замішуємо тісто та ставимо його на деякий час в холодильник або до морозильної камери, на хвилин 20-30;
- тим часом деко застилаємо бумагою для випікання та розігріваємо піч до 180 градусів.
- виймаємо тісто з холоду та за допомогою ложки формуємо невеликі кульки розміром з грецький горіх (руки можна попередньо змочити водою, щоб тісто не липло);
- кульки викладаємо на деко на невеликій відстані один від одного, не менше 4 см;
- дечку з майбутнім печивом відправляємо в розігріту духовку та випікаємо приблизно 10-20 хвилин.
- через 10-15 хвилин перевіряємо готовність печива; за потреби пекти далі, але спостерігати щоб воно не підгоріло.
- по закінченю часу виймаємо все печиво та перекладаємо в тарілку або іншу ємкість.
- насолоджуємося чаєм з справжнім домашнім вівсяним печивом.
Смачного*
PS: рецепт перевірений; печиво виходить ніжним, легким та розсипчастим; на цю порцію інгредієнтів печива виходить приблизно 12 штук; зверху печиво можна присипати насінням кунжуту, або будь-яким іншим, яке вам до смаку, це потрібно зробити до того як відправите печиво до печі; щоб отримати печиво менш солодке та дієтичне, можна зменшити в рецептурі кількість цукру та масла на 10-20 гр; також цукор, повністю або частково, можна замінити на мед.
170 гр вівсяних пластівців
100 гр цукру
100 гр вершкового масла
1 яйце
1 чайна ложка розрихлювача
щіпка солі
Спосіб приготування:
- вівсяні пластівці подрібнюємо в кавомолці до стану муки;
- в окремій посудині розтираємо до однорідності цукор та сіль із маслом, яке попередньо потрібно викласти із холодильника, або ж просто розтопити в мікрохвильовій печі;
- розбиваємо яйце до цукрової суміші (обережно, щоб не потрапила шкаралупа) і розмішуємо до однорідності;
- до вівсяної муки добавляємо розрихлювач, перемішуємо;
- змішуємо разом суміш з мукою та цукрову суміш;
- замішуємо тісто та ставимо його на деякий час в холодильник або до морозильної камери, на хвилин 20-30;
- тим часом деко застилаємо бумагою для випікання та розігріваємо піч до 180 градусів.
- виймаємо тісто з холоду та за допомогою ложки формуємо невеликі кульки розміром з грецький горіх (руки можна попередньо змочити водою, щоб тісто не липло);
- кульки викладаємо на деко на невеликій відстані один від одного, не менше 4 см;
- дечку з майбутнім печивом відправляємо в розігріту духовку та випікаємо приблизно 10-20 хвилин.
- через 10-15 хвилин перевіряємо готовність печива; за потреби пекти далі, але спостерігати щоб воно не підгоріло.
- по закінченю часу виймаємо все печиво та перекладаємо в тарілку або іншу ємкість.
- насолоджуємося чаєм з справжнім домашнім вівсяним печивом.
Смачного*
PS: рецепт перевірений; печиво виходить ніжним, легким та розсипчастим; на цю порцію інгредієнтів печива виходить приблизно 12 штук; зверху печиво можна присипати насінням кунжуту, або будь-яким іншим, яке вам до смаку, це потрібно зробити до того як відправите печиво до печі; щоб отримати печиво менш солодке та дієтичне, можна зменшити в рецептурі кількість цукру та масла на 10-20 гр; також цукор, повністю або частково, можна замінити на мед.