Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?
Добавлено: 01 окт 2016, 00:23
Знайшла рецепт Як зробити оцет з бананової шкірки
Бананові шкірки мають трохи гіркий смак проте це відмінний продукт для домашнього приготування оцту для салатів або будь якого рецепту що вимагає оцту. Помістіть кілограм нарізаних крупно бананових шкірок в каструлю та залийте 4 склянками води і закипятіть. Вийміть шкірки і видавіть з них сік через марлю . Додайте ще чотири склянки води і половину чашки цукру і довести до кипіння. Охолодіть перемішуючи протягом 15 хвилин. Перелийте всю рідину в банку і додайте половину чайної ложки пекарських дріжджів, закрийте кришкою та поставте в прохолодному місці протягом семи днів. Відкрийте банку і відфільтруйте рідину та видаліть осад, а потім додати одну чашку оцту і залишити його на чотири тижні. Потім вилийте в каструлю і прокипятіть протягом 10 хвилин для пастеризації. Перелийте назад в добре вимиту банку та поставте в темному прохолодному місці, поки ви не будете готовий. Весь процес займає два місяці, але це природно.
Бананові шкірки мають трохи гіркий смак проте це відмінний продукт для домашнього приготування оцту для салатів або будь якого рецепту що вимагає оцту. Помістіть кілограм нарізаних крупно бананових шкірок в каструлю та залийте 4 склянками води і закипятіть. Вийміть шкірки і видавіть з них сік через марлю . Додайте ще чотири склянки води і половину чашки цукру і довести до кипіння. Охолодіть перемішуючи протягом 15 хвилин. Перелийте всю рідину в банку і додайте половину чайної ложки пекарських дріжджів, закрийте кришкою та поставте в прохолодному місці протягом семи днів. Відкрийте банку і відфільтруйте рідину та видаліть осад, а потім додати одну чашку оцту і залишити його на чотири тижні. Потім вилийте в каструлю і прокипятіть протягом 10 хвилин для пастеризації. Перелийте назад в добре вимиту банку та поставте в темному прохолодному місці, поки ви не будете готовий. Весь процес займає два місяці, але це природно.