Re: Чи правильний вибір - строга вегетаріанська дієта?
Добавлено: 27 фев 2017, 01:13
veg_elin писал(а):Многие говорят что люди хищники.
Не совсем точно говорить, что хищники — это те, кто едят мясо. Во-первых, они едят сырое мясо, во-вторых, едят его с наслаждением, в-третьих, пожирают свою жертву практически целиком (а не только мышечную ткань). Живые животные не воспринимаются нами как пища. Убить животное для нас отвратительно, многие не могли бы сделать это собственноручно. Сырая плоть убитого животного не только для нас непривлекательна, но, наоборот, тошнотворна. Не существует человеческого способа убийства животных, поэтому мы делаем это не своими руками, а с помощью «профессионалов» — работников скотобоен и т. д. Далее, мы едим лишь мышечную ткань и части некоторых органов, причем в вареном и приправленном виде, камуфлируя таким образом омерзительную для нас мертвую плоть в ее естественном виде.
Термічна обробка мяса проводиться в першу чергу з міркувань безпеки, щоб знищити збудників хвороб і полегшити засвоєння білків. Хоча стейк з кровю з хорошого безпечного ( в смислі ветеринарної безпеки ) смакує відмінно. Сировялене та сирокопчене м'ясо також непогано йде.
Це ми європейці такі розбещені і марнотратники. Не цінуємо що дає нам природа. Вбивши тварину, половину викидаємо на смітник або собакам. А , наприклад, в арабів не пропадає практично нічого - навіть голова, нутрощі, кров вівці не кажучи вже про мясо , кості шкіру та роги з копитами іде в діло.
Ось кілька хороших рецептів з субпродуктів http://vivci.kardash.com.ua/forum/viewtopic.php?f=7&t=2465
У багатьох країнах Азії справедливо вважають, що жодна частина тварини вирощеної на м'ясо не має пропадати даремно. Таке відношення демонструє певне поважне ставлення до тварин. Можна також стверджувати, що вживання в їжу всього від носа до хвоста тварини є більш екологічним підходом до вирощування тварин на м'ясо.