Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Трави містять унікальні антиоксиданти, ефірні олії, вітаміни, фіто-стерини і багато інших компонентів, які допомагають нашому організму боротися проти мікробів, токсинів і підвищити рівень імунітету. Трави, насправді, природні лікарські засоби в оптимальному дозуванні.
kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение kardashian » 05 мар 2016, 23:41

Розібралася - що таке коричневий рис.
Довгозернистий, неочищений або ще інша назва коричневий рис - це нешліфований рис разом з оболонкою . Завдяки легенькій механічній обробці зерен в рисі зберігається зовнішня оболонка зерен і зерновий зародок, а також всі поживні речовини і вітаміни, яких так багато в оболонці і зародку . Зовнішня оболонка надає зернам рису характерного коричневого відтінку і горіхового присмаку.
Коричневий рис можна використовувати практично у всіх рецптах рисових страв. Він чудово гармонує в плові, в салатах, з овочами, в також як гарнір до м'яса, риби, птиці.

Коричневий рис рекомендується людям з порушеннями обмінних процесів в організмі: ожиріння, цукровий діабет, алергії, серцево-судинні захворювання та ін.

Коричневий це живий продукт в ньму зберігається зародок і він добре пророщується. Прорастає майже 100% -на (за винятком лише колотих зерен). Тобто зародок при шліфуванні не «страждає" і залишається живим.

Вживання в їжу нерафінованої рису особливо рекомендується дітям, людям похилого віку та хворим на цукровий діабет!

kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение kardashian » 06 мар 2016, 00:04

Ще про проростки . Попробували деякі - супер . Особливо сподобався соняшник як проростки так і молоді ростки. Трохи почитала теорії.

Науковці вважають, що проростки - це найбагатша жива ферментами їжа. Харчування проростками суттєво покращує загальний стан організму, роботу нервової і кровоносної систем, роботу серця, органів дихання і функцію шлунково-кишкового тракту. Мало того, дівчата, проростки в їжі сприяють омолодженню всього організму, відновленню обміну речовин і зниження ваги, поліпшенню стану волосся, зубів, нігтів.
Кількість багатьох вітамінів - наприклад, С і групи В - в пророслому насінні збільшується в 5-10 разів, вітаміну Е - в -4 3 рази. Наприклад , лише 50 г проростків пшениці відповідають за змістом вітаміну С шести склянках апельсинового соку.
Проростки гармонують з іншими продуктами, їх смачно і корисно застосовувати з фруктами і ягодами, овочами, додавати в десерти, салати . З пророщеної пшениці можна приготувати цілющий напій Раджівелак (редживелак) , посто їсти (таку страву ще називають іноземним модним словом спраутс - це ті ж зелені паростки зернобобових і злакових культур). Щоденна норма споживання проростків 20-70 гр.

kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение kardashian » 06 мар 2016, 00:12

Проростки ( стратус) супер корисні , але все має зворотну сторону. Тому слід враховувати також можливу шкоду й ускладнення при споживанні проростків.
Паростки злакових культур містять глютен ( «клейковину»). Його багато в пшениці, житі, овес, ячмінь. Глютен відсутній тільки в гречці, кукурудзі та рисі. Теякі люди не можуть вживати глютен - глютен в проростках негативно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту при виразковій хворобі. Проростків можуть викликати болі в результаті метеоризму або пов'язаного з виходом піску і каменів. Застосування разом з молочними продуктами викликає сильне газоутворення в кишечнику (метеоризм). Це може бути і інша причина - непереносимість лактози в молоці. Пуринові сполуки у проростках насіння бобових протипоказані при подагрі, сечокам'яній хворобі, їх також не рекомендують застосовувати при гострих гастриті, нефриті і запальних процесах в товстому кишечнику.
Тому спочатку проведіть експеримент - зїжте небагато, якщо все гаразд , тоді смачного!

kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение kardashian » 06 мар 2016, 00:16

Так що до справи - що краще пророщувати
Жито, овес,соняшник, редиска, гірчиця, маш, нут, пшениця, сочевиця невибагливі і вони проростають дуже швидко. Щодо льону і рису це складніше р - прокльовується довше і вимагають постійної уваги. Найсмачніші - вівсяні, соняшникові і пшеничні паростки. Злегка гірчать кунжутні і амарантові.
Є проростки, корисні всім без винятку, наприклад, наша гречка. Проте корисна для печінки расторопша протипоказана при каменях в жовчному міхурі. Злакові проростки не можна їсти якщо ви страждаєте на непереносимість глютену.


Вернуться в «Здорове харчування та травяні чаї в здоровому харчуванні»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 3 гостей