Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Трави містять унікальні антиоксиданти, ефірні олії, вітаміни, фіто-стерини і багато інших компонентів, які допомагають нашому організму боротися проти мікробів, токсинів і підвищити рівень імунітету. Трави, насправді, природні лікарські засоби в оптимальному дозуванні.
kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение kardashian » 22 ноя 2015, 01:54

Багато говорять що при пророщуванні зерна збільшується кількість поживних речовин в зерні (пишуть в інтернеті що життєва сила збільшується в 1000 разів (а що таке життєва сила?)), у тому числі вітамінів, вітамін С, фолієвої кислоти, клітковини і незамінних амінокислот яких часто не вистачає в зернах, таких як лізин. Пророслі зерна також можуть бути менш алергенними для людей, з чутливістю до білків зерна.
Наскільки це правда що:
• Пророслий коричневий рис бореться з діабетом.
• Проросла гречка захищає від жирової хвороби печінки.
• Серцево-судинні ризики зменшуються від пророслого коричневого рису.
• Пророслий коричневий рис знижує депресію і втому у годуючих матерів.
• Пророслий ячмінь знижує кровяний тиск.
А що воно таке - коричневий рис?

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение Galia » 22 ноя 2015, 15:27

Користь для здоров'я пророслого зерна
Кількість виконаних досліджень переваг для здоров'я пророщеного цільного зерна зростає щодня.

ЕКСТРАКТ ПРОРОСЛОЇ ГРЕЧКИ ЗНИЖУЄ ТИСК
Корейські дослідники годували сирим екстрактом гречки і екстрактом пророщеної гречки гіпертензивних (з високим тиском) щурів протягом п'яти тижнів, після чого порівняли результати. У щурів, яких годували прощеною гречкою був нижчий систолічний артеріальний тиск. Вчені прийшли до висновку, що "ці результати показують, що проросла гречка має atihypertensive ефект і може захистити артеріальні і клітини від окислювального стресу."
Phytotherapy Research , July 2009; 23(7):993-8.

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение Galia » 22 ноя 2015, 15:34

ПРОРОСЛий КОРИЧНЕВИЙ РИС БОРЕТЬСЯ З ДІАБЕТОМ
У Японії, шість чоловіків і п'ять жінок з цукровим діабетом 2 типу були рандомізовані по вживанню білого рису або пророслог коричневого рису три рази в день. Дослідники повідомили, що "показники концентрації в крові глюкози виміряної натще, фруктозаміну, сироватки загального холестерину і traicylglycerol значно покращилося на дієті з пророслого коричневого рису, і не змінилися на дієті з білого рису". Тобто дієта на основі пророслого коричневого рису може допомогти контролювати рівень цукру в крові.
Journal of Nutritional Science and Vitaminology , April 2008; 54(2):163-8.

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение Galia » 22 ноя 2015, 16:00

Ще одна наукова робота про користь нашої гречки
ПРОРОСЛА ГРЕЧКА ЗАХИЩАЄ ПЕЧІНКУ ВІД ОЖИРІННЯ
Жирове переродження печінки , як наслідок алкрголізму, може призвести до печінкової недостатності та цукровго діабету 2 типу. Корейські дослідники виявили, що проросла гречка, яку пророщували протягом 48 годин, сприяє " анти-жировій інфільтрації печінки", що значно зменшує жирову печінку у мишей після 8 тижнів. Вчені виявили, що проросла гречка збільшила концентрацію рутина в десять разів, а також відзначається збільшення Quercitin, обидва з яких відомі своїми протизапальними ефектами.
Phytomedicine , August 2007; 14(7-8):563-7. Epub 2007 Jun 29.

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение Galia » 22 ноя 2015, 16:10

ЗМІНИ ПОЖИВНОСТІ У ПРОРОСЛОЇ ПШЕНИЦІ
Німецькі дослідники вивчали зерна пророслої пшениці на протязі до 168 годин (1 тиждень), аналізуючи зміни в поживних речовинах на різних етапах, щоб дізнатися ефекти в часі проростання на рівень поживних речовин. В цілому в процесі проростання істотно знизилася кількість клейковини при збільшенні фолатів (Фолат — фолієва кислота — вітамін B9). Більш тривалий час проростання привів до істотного збільшення загальних харчових волокон.
Journal of Agriculture and Food Chemistry , June 13, 2007; 55(12):4678-83. Epub 2007 May 12.

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение Galia » 22 ноя 2015, 16:17

В ПРОРОЩЕНОМУ ЖИТІ ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ КІЛЬКІСТЬ І СТІЙКІСТЬ ФОЛІЄВОЇ КИСЛОТИ
Пророщування жита збільшує в ньому вміст фолієвої кислоти в 1,7- 3,8 рази, залежно від температури проростання, згідно дослідам проведеним в Фінляндії, в яких і вивчали вплив різних процесів на вміст цієї ключової поживної речовини. Вчені також виявили, що теплові процедури при обробці продуктів з жита - в тому числі екструзія, випічка і приготування тостів призвело до значних втрат фолату. Однак, коли використовували проросле жито то при термообробці втрати були зведені до мінімуму, що демонструє пророщування корисним технологічним процесом що дозволяє зберегти корисні поживні речовини під час обробки харчових продуктів.
The Journal of Agriculture and Food Chemistry , December 13, 2006; 54(25):9522-8.

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение Galia » 22 ноя 2015, 16:22

ПРОРОЩЕНИЙ РИС ЗМЕНШУЄ АЛЕРГЕЮ
Багато людей мають алергію до рису. Японські дослідники виявили, що пророслий коричневий рис мав набагато нижчу кількість двох основних алергенів, в порівнянні з не-пророслим коричневим рисом, і що це зниження, ймовірно, викликане дією протеази (ферменту) під час проростання.
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry , October 2005; 69(10):1877-83.

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение Galia » 22 ноя 2015, 16:28

ОПТИМАЛЬНІ УМОВИ ДЛЯ ПРОРОЩУВАННЯ ПШЕНИЦІ
Вчені з Університету Альберти пророщували зерна при різних умовах, щоб визначити, як максимізувати виробництво антиоксидантів. По-перше, вони замочували зерно у воді протягом 24 або 48 годин, потім пророщували їх у темряві протягом 9 днів. Вітаміни С і Е і бета-каротин, який був ледь виявленим в сухих зернах, збільшилася за період проростання. Зерна, які замочувалися в протягом 48 годин стали вологими, липкими, колір і мали кислий запах після проростання. Висновок дослідників - що 24 годин вимочувати і 7 днів проростання дають найкращу комбінацію концентраціїї антиоксидантів і смакових властивостей.
International Journal of Food Sciences and Nutrition , July 2001; 52(4):319-30.

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение Galia » 22 ноя 2015, 16:35

ПОЛІПШЕННЯ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ ЗЕРНОВИХ ПРИ ПРОРОЩУВАННІ
У 1989 JK Chavan і SS Kadam знайшли докази того, що "проростання зерен протягом обмеженого періоду призводить до активізації гідролітичних ферментів, поліпшення складу деяких незамінних амінокислот, загальних цукрів, і B-групи вітамінів, і зниження в сухій речовині, крохмалу, і антінутріентів. У засвоюваності білків і крохмалю зберігання поліпшення за рахунок їх часткового гідролізу при проростанні ".
Critical Reviews in Food Science and Nutrition , 1989; 28(5):401-37.

Rami.dg
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:49

Re: Користь для здоровя пророслого цільного зерна

Сообщение Rami.dg » 06 дек 2015, 18:36

Пророщена пшениця розріджує кров.
Щодня з'їдайте мінімум 1 ст.л. пророщеної пшениці, бажано додавати її в овочеві салати + 1 ч.л. лляної олії (джерело омега-3-ненасичених жирних кислот, можна мелене насіння льону).


Вернуться в «Здорове харчування та травяні чаї в здоровому харчуванні»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 3 гостей