Що таке трав'яний чай? Які переваги трав'яного чаю?

Тут розмова про українські чайні традиції та справжній український чай.
Rami.dg
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:49

Що таке трав'яний чай? Які переваги трав'яного чаю?

Сообщение Rami.dg » 19 ноя 2015, 00:02

Трав'яний чай насправді не зроблений з чаю-тобто листя рослини, яка називається чайним кущом. Мабуть більш правильно використовувати слово відвар, яке є трохи більш точним, так як трав'яний чай насправді це просто настій листя, насіння, коренів або кори в гарячій воді. У розчині добре завареного трав'яного чаю ми отримуємо всі корисні компоненти рослини в легко засвоюваній формі. Свіжий чай зі свіжих трав містить від 50 до 90 відсотків ефективних інгредієнтів рослини (з коріння краще робити спиртовий екстракт).

"У багатьох випадках ми отримуємо більше користі від гарного органічного чаю, ніж від синтетичних вітамінів і таблеток.К коли ви п'єте трав'яний чай, ви одночасно отримаєте ароматерапію. Тому трав'яний чай завжди необхідно готувати в закритому посуді щоб зберегти корисні ефірні масла.
travianyj chai.jpg
travianyj chai.jpg (23.77 KiB) 25252 просмотра


Питний чай заварений з трав, зібраних недавно це простий спосіб отримати зцілення силою природи у нашому тілі. Свіжі рослини допомагають детоксикації і зміцнюють імунну систему. Вони постачають вітаміни, антиоксиданти, ефірні масла, мінерали (у тому числі кальцій), ферменти, хлорофіл, і численні сполуки, щоб покращити наше здоров'я.

AllaTravy
Администратор
Сообщений: 8
Зарегистрирован: 17 ноя 2015, 10:52

Re: Що таке трав'яний чай? Які переваги трав'яного чаю?

Сообщение AllaTravy » 19 ноя 2015, 00:34

Філософія фіто-чаю "ЗЕЛЕНИЙ ДУБ"

Коли квіти, листя, насіння, коріння, плоди заливаються гарячою водою, всі макро- і мікроелементи і ефірні масла, що містяться в них, які визначають смак і лікувальні властивості чаю розчиняються у воді. Трави і рослини передають свої властивості воді, і ми споживаємо цей коктейль не тільки для задоволення а й для лікування.
Що краще: таблетки або фіто-чай "ЗЕЛЕНИЙ ДУБ"?
Сучасні дослідження лікувальних планів вказують, що вони є набагато більш ефективними, якщо ліки споживаються без попереднього хімічної обробки: у вигляді настоїв трав. Наприклад, важливі елементи, такі як вітаміни засвоюються більш ефективно з рослин. Вітаміни в рослинах ідеально збалансовані таким чином, вони не приносять негативного впливу на організм. Небезпека передозування не існує в разі природних вітамінів. Терапевтичний результат цих вітамінів часто вище, ніж у синтетичних аналогів.

Kvitka
Сообщений: 27
Зарегистрирован: 20 ноя 2015, 00:39

Re: Що таке трав'яний чай? Які переваги трав'яного чаю?

Сообщение Kvitka » 12 дек 2015, 19:54

Трав'яні чаї для зцілення та задоволення
Є багато типів типів трав'яних чаїв, проте жоден з них не містить чайного листя. Трав'яні чаї, т як правило, зроблені з сухофруктів, трав, коренів, кори, ягід або квітів. Травосуміші виготовлені шляхом змішування будь-якої кількість їх разом. Трав'яні чаї без кофеїну і взагалі безпечні для дітей та вагітних жінок. Ці чаї можуть бути багаті мінералами (ройбос), допоміжні при простуді і і грипу (Імбир), полегшити безсоння (каркаде), допоможе очистити закладений ніс (М'ята), зменшити симптоми менопаузи (червона конюшина), стимулюють травлення (кульбаба), допомога при коліках у немовлят (ромашка), і боротися з вірусами (кориця).

Kvitka
Сообщений: 27
Зарегистрирован: 20 ноя 2015, 00:39

Re: Що таке трав'яний чай? Які переваги трав'яного чаю?

Сообщение Kvitka » 12 дек 2015, 20:13

Чай Ройбуш (ройбос), що це таке, корисні властивості
Ройбос це не є традиційний чай, по суті це травяний чай.
Рóйбос ( Ройбуш) (лат Aspalathus Linearis) - чагарник, що росте в Африці, а також напій (фіточай), одержуваний настоюванням листя і частинок гілок цього чагарнику в гарячій воді; вид роду Аспалатус сімейства Бобові. Виростає на півдні Африки, в горах Седерберг (Cederberg), в 300 км від Кейптауна. Ройбос здавна використовується для приготування трав'яного чаю, що має ту ж назву. Збиратють його листя, схожі на голки, але дають при заварці дуже приємний ароматний і цілющий настій, першими здогадалися готтентоти койкойни, корінні жителі тих місць. Від них ройбос запозичили голландські поселенці, а в XIX столітті англійці. Ройбос став тим же, чим в інших регіонах є чай, кава, мате - щоденним тонізуючим безалкогольним напоєм. Він вважається не тільки приємним, але і дуже корисним, що додає енергію, зміцнює здоров'я. Більшість великих чаеторгових фірм пропонують у своїй лінійці продукції кілька варіантів ройбоса, в різній упаковці, ароматизованого, у складі різних сумішей.

Ройбос заварюється в звичайному заварювальному чайнику (фарфоровому, фаянсовому, глиняному). Процес заварювання ройбоса вельми простий - його потрібно залити окропом і витримати не менше п'яти хвилин. Іноді рекомендують для кращої екстракції на час настоювання помістити чайник в гарячу духовку, щоб він не остигав або навіть продовжував кипіти - на відміну від звичайного чаю, ройбос нормально переносить кип'ятіння. Для кип'ятіння ройбоса доцільно використовувати чайники з жароміцного скла, що нагріваються на електричній плиті або газової - через розсікач.

Дозування сухого ройбоса приблизно відповідає дозуванні чорного чаю - одна-дві чайні ложки на чашку. «Чаїнки» ройбоса дуже щільні, процес екстракції досить тривалий, тому ройбос цілком можна заварювати кілька разів, причому при повторних заварювання напій виходить майже таким же насиченим, як і при першому.

Існує оригінальний спосіб приготування ройбоса - в кавоварці для еспресо.Отримують «еспресо з ройбоса» - напій, зовні схожий на каву еспресо, з «шапочкою» піни, дуже міцний (міцність збільшується через те, що ройбос при приготуванні розмелюється, що дає набагато кращу екстракцію), цегляно-червоного кольору з шафрановим відливом.

Ройбос добре втамовує спрагу і тонізує. На відміну від чаю та кави, ройбос не містить кофеїну, тому він може використовуватися як повна або часткова заміна цих напоїв людьми, яким з якихось причин кофеїн протипоказаний. З цієї ж причини ройбос може без обмежень вживатися маленькими дітьми. Наявність у складі ройбоса глюкози робить його смак солодкуватим без використання цукру або підсолоджувачів.

Також ройбос широко застосовується в африканських країнах для полегшення кольок у новонароджених.

Ройбос є джерелом корисних мікроелементів, таких як фтор, магній, кальцій, цинк і мідь.

Також ройбуш містить велику кількість антиоксидантів - речовин, які запобігають старінню клітин і пом'якшують шкідливі впливу навколишнього середовища. Дослідження японських учених підтвердили, що настій чаю ройбуш корисно приймати як допоміжний засіб при лікуванні разллічних захворювань.

Африканці ж, без усіляких досліджень споконвіку вживають ройбос як лікувальний засіб. Він широко використовується для полегшення нападів алергії і астми. Крім того, настоєм чаю ройбуш в Африці вмиваються, оскільки він благотворно впливає на стан шкіри.

Ройбуш містить тетрациклін - природний антибіотик. Завдяки цьому відвар рослини використовують для накладення лікувальних компресів при запальних процесах на шкірі і очах. Слід зазначити, що для компресів потрібен не настій, а саме відвар, тобто ройбуш потрібно прокип'ятити близько п'яти хвилин.

Ще одна корисна властивість чаю ройбуш - його здатність заспокоювати нерви. Саме тому його рекомендується застосовувати як природний антидепресант. ш

Заварювати ройбуш дуже просто! На склянку (200-250 мл) води потрібно покласти одну чайну ложку сухого чаю ройбуш. Заварювати ройбуш слід крутим окропом. Напій настоюють під кришкою протягом 5 хвилин.

Не поспішайте викидати використану заварку - її можна заварити ще раз! Смак напою при повторному заварюванні вийде трохи менш насиченим, ніж у перший раз. Але можна просто налити меншу кількість води

Kvitka
Сообщений: 27
Зарегистрирован: 20 ноя 2015, 00:39

Re: Що таке трав'яний чай? Які переваги трав'яного чаю?

Сообщение Kvitka » 12 дек 2015, 20:16

Ще трішки про африканський чай.
Ройбуш містить два біофлавоноїди рутин і кверцетин. Обидві ці сполуки блокують вивільнення гістаміну, який наш організм виробляє у відповідь на алергени. Ройбос також може допомогти при подразненні шкіри і має протиракові властивості.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Що таке трав'яний чай? Які переваги трав'яного чаю?

Сообщение Martusia » 13 дек 2015, 21:04

А чи можуть наші українські трави замінити наприклад імбир!? :?
Сухий імбир має так багато дивовижних цілющих властивостей! Я , наприклад в захваті, завжди додаю декілька сухих кусочки імбру. Мені подобається смак. А коли справа доходить до алергії та застуди, його природний антигистамин і протизапальні здатності є благом. Крім того р може заспокоїти шлунок, знімає болі в м'язах і навіть, дівчата, знизити силу менструальних спазмів. А кажуть , що вирушаючи в плавання на кораблі пийте імбирний чай, щоб полегшити заколисування.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Що таке трав'яний чай? Які переваги трав'яного чаю?

Сообщение Martusia » 13 дек 2015, 21:10

Імбир це добре, але наша люта кропива дводомна не поступається.
 У вас можливо лишилися з дитинства менше ніж теплі спогади про кропиву. Так це та ж сама кропива, якою вас лякали, але вона виявляється надзвичайно корисна для здоровя, коли варять з неї чай. Кропива часто рекомендується засіб проти сезонної алергії і може допомогти полегшити свербіж, водянисті очі, чхання та нежить. Це також трава, яку слід спробувати для тих, хто страждає від артриту або кому потрібен швидкий приплив енергії.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Що таке трав'яний чай? Які переваги трав'яного чаю?

Сообщение Martusia » 13 дек 2015, 21:37

Ото на слуху - мате, мате!! Не те що ви подумали. Маю на увазі чай мате.
Реклама каже що мате дуже популярний в Південній Америці. Він містить натуральний кофеїн, кортикостероїди, які діють як протизапальний агент у відповідь на алергени. Це може розблокувати та відкрити дихальні шляхи і збільшити споживання кисню. Мате може також знизити ліпіди, що призводить до зменшення холестерину і зниження кров'яного тиску. Що ж то за мате та скільки коштує? :roll:


Вернуться в «Відродимо рідні чайні традиції.»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 3 гостей