Ячмінна вода популярний англійський напій

Трави містять унікальні антиоксиданти, ефірні олії, вітаміни, фіто-стерини і багато інших компонентів, які допомагають нашому організму боротися проти мікробів, токсинів і підвищити рівень імунітету. Трави, насправді, природні лікарські засоби в оптимальному дозуванні.
Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Ячмінна вода популярний англійський напій

Сообщение Galia » 22 ноя 2015, 15:01

Ячмінна вода
На сайті fitlife.tv знайшла цікаву статтю про ячмінну воду (9 Benefits of Barley Water (including a recipe!), By Anitha Gomathy, http://fitlife.tv/9-benefits-of-barley-water-including-a-recipe-original/ ). Друзі, хочу поділитися з вами оригінальним рецептом . Справа в тому що в нашому і російському інтернеті циркулює в різних варіаціях один рецепт. Не зрозуміло хто в кого списав.

Ячмінна вода є прекрасним натуральним напоєм, який допомагає запобігти інфекції сечових шляхів для тих, хто вирішить використовувати його щоденно. Але є багато інших переваг цього простого у виготовленні тоніка, які описані нижче (разом з 2-ма простими рецептами).
Ось 10 причин, по включенню ячмінної води у наш повсякденний раціон.
Ячмінна вода .jpg
Ячмінна вода .jpg (24.56 KiB) 12251 просмотра


Хвороби сечостатевої системи: Ячмінна вода використовується в якості природного засобу при інфекції сечовивідних шляхів у дорослих і дітей. Воно також допомагає зменшити сильний запах сечі.

Втрата ваги і підтримка рівня холестерину: Численні дослідження ячмінної води показали , що це дуже корисно для зниження рівня холестерину. Вона також може допомогти вам зберегти відчуття насичення шлунка протягом більш тривалих періодів часу, що робить його ідеальним напоєм в программах зменшення ваги.

Камені в нирках: Регулярне споживання лимонної ячмінної води було рекомендовано для промивання каменів у нирках. Ячмінь багатий магнієм, який може допомогти запобігти каменям в нирках, в першу чергу, а також допомагає в промиванні від токсинів. Нерозчинні у воді волокна можуть також діяти проти утворення жовчних каменів.

Здоров'я шкіри: Питна ячмінна вода часто застосовується місцево на ділянках шкіри з акне, допомагає зменшити запалення, забезпечуючи заспокійливий ефект. При застосуванні на шкіри накладайте товщий шар, роблячи суміш давайте менше води (як вівсянка).

Здоровя серцево-судинної системи: Ячмінна вода є надзвичайно корисною для серцево-судинної системи. Це може допомогти запобігти атеросклерозу, тобто нарощування бляшок вартеріях.

Детоксикація: ячмінний відвар діє як прекрасний природний промиваючий засіб організму, видалення токсинів з організму. Питна ячмінна вода з лимоном також допомагає підвищити імунітет!

Зниження температури тіла: Цей тонік допомагає охолодити тіло, а в деяких країнах, люди воліють споживати ячмінну воду в гарячу пору літніх місяців , використовуючи її здатність до природного охолодження тіла .

Травлення: Споживання склянки гарячої ячмінної води щоденно поліпшить травлення і допоможе в боротьбі із запорами або почуттям нудоти.

Гідратація (вгамування спраги): Це відмінний, здоровий замінник для газованих напоїв, кави та інших напоїв з кофеїном , які в кінцевому підсумку зневоднюють організм.

Діабет: бослідженнями було показано що магній , реагуючи з ферментами в організмі, бере участь у регуляції рівнів інсуліну і може знизити ризик діабету другого типу .

Додаткові переваги включають в себе:
Антиоксиданти: Відмінно підходить для профілактики раку та підтримання здоровя серця.
Вітаміни:напій багатий вітамінами В1, В2, В3, В5, В6, В9, і вітаміном Е, це робить ячмінний відвар відмінним варіант!

Маю два рецепти з цього ж сайту (в наступному пості)
Последний раз редактировалось Galia 22 ноя 2015, 15:11, всего редактировалось 1 раз.

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Ячмінна вода популярний англійський напій

Сообщение Galia » 22 ноя 2015, 15:08

За кордоном ячмінну воду можна вільно купити в супермаркетах. Однак і там часто надають перевагу домашньому варіанту без штучних барвників, консервантів і підсолоджувачів для покращення смаку.
Ось декілька популярних рецептів від Drew Canole

Варіант 1
Порцій: 4 чашки
Інгредієнти:
1 чашка органічного перлової крупи
5 чашок води
Сік ½ лимона - 1 (за смаком, або інші фрукти при бажанні)
1 столова ложка меду (за бажанням за смаком)
Кориця (опціонально)
Свіжий корінь імбиру (за бажанням, за смаком)
Інструкції:
Вимийте перлову крупу і покладіть її у воду, настоюйте протягом принаймні годину.
Покладіть в каструлю до перлової крупи в воду імбир і корицю. Увімкніть нагрів.
Кип'ятити на повільному вогні протягом 20-25 хвилин без кришки. Це дозволить скоротити кількість води приблизно ⅓. Зерна повинні бути м'якими і готовими.
Вимкніть нагрів, процідіть і додайте кілька крапель лимонного соку в воду (можна комбінувати з листям м'яти, апельсина або соку лайма, кленовим сиропом, іншими травами і спеціями і т.д.). Додайте мед за смаком, перемішайте і дайте охолонути. Ваша домашня ячмінна вода готова!
Примітка:
Краще всього пити напій в день приготування. Можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері до 3 днів.

Варіант 2
Інгредієнти
1 чашка органічного перлової крупи
5 чашок води
Сік ½ лимона - 1 (за смаком, або інші фрукти при бажанні)
1 столова ложка меду (за бажанням за смаком)
Кориця (опціонально)
Свіжий корінь імбиру (за бажанням, за смаком)
Інструкції:
Помістіть всі вище перелічені інгредієнти у великій скляний глек і накрийте кришкою з вентиляцією або рушником.
Розмішайте суміш і залиште на 24 годин. Процідити і подавати.

Процес безвідходний . Каша від приготовленої ячмінної води може бути використана для гарніру, додаток до супів і тушкованих страв ( зїсти на свій розсуд це смачно і корисна каша).
Додавши подрібнених горіхів, насіння, родзинки та інші сухофрукти отримаєм альтернативу мюслів або солодку кашу. Також можна додати у салати для смаку і текстури.
Подрібніть відварену перловку в блендері і використовуйте в якості загущувача для ваших коктейлі.

Kvitka
Сообщений: 27
Зарегистрирован: 20 ноя 2015, 00:39

Re: Ячмінна вода популярний англійський напій

Сообщение Kvitka » 14 дек 2015, 23:16

Лікарі визначили при яких захворюваннях корисна вівсянка (вівсянка, венеричні захворювання)
 
Виявляється велика користь не тільки від ячменю, але й овес слід полюбити. На думку американських медиків в питанні захисту від венеричних захворювань допоможе вівсянка.  
Всім відома класична страва англійської кухні - вівсяна каша. Каша з вівсяних пластівців смачна і поживна, в ній як і в будь якій іншій безліч вітамінів і мінералів. Регулярні сніданки вівсянки покращує травлення, роботу шлунку і кишечника.
 
Але виявилося , що звичайна вівсянка може захистити організм від венеричних захворювань. Справа в тому, що для цього організму необхідно велика кількість амінокислоти - аргініну. Коли організму загрожує венеричне захворювання, до вогнища запалення спрямовуються клітини макрофаги. Макрофаги активно захоплюють і блокують дію бактерій, залишків клітин та інших чужорідних і небезпечних для організму частинок. Але макрофаги активізуються при достатній кількості в організмі аргініну. Він потрапляє в організм разом з їжею. Багато його міститься у вівсянці. Крім того, чимало аргініну міститься в таких продуктах як кунжут, кукурудза, горіхи, родзинки і шоколад.
 

Що таке АРГІНІН
Аргінін це умовно незамінна амінокислота. У разі захворювань організм може відчувати брак аргиніну. У впливі L-аргініну на організм людини можна виділити:
-протизапальний ефект;
-зміцнення кровоносної системи, стимуляція утворення нових кровоносних судин у м'язах або органах;
-зміцнення імунітету людини;
-сприяє виробленню гормону росту (соматотропіну);
-поліпшення роботи серцевого м'яза;
-позитивний вплив на епідерміс;
-прискорення регенерації уражених тканин;
-підвищує лібідо, настрій, покращує загальне самопочуття людини;
-зменшує в'язкість крові, розширює судини;
-жир спалює;
-клінічні випробування показали протипухлинний ефект аргініну.


Вернуться в «Здорове харчування та травяні чаї в здоровому харчуванні»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 0 гостей