Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Сообщение Ромік » 16 дек 2015, 21:54

Всі знають яка неприємна річ біль у горлі. Полегшити можна простими природними засобами.

1. Полоскання теплою солоною водою:

Коли бабуся розповідала вам як добре полоскати горло солоною водою, вона знала що говорить. Полоскання горла солоною водою не є стара байка-це про одні з найбільш ефективних ліків для ангіни, які ви можете отримати негайно та безкоштовно.

Коли наше горло болить , незалежно від того, які цьому причини, це тому, що клітини слизової оболонки запалюються і набрякають. При полосканні солоною водою, ви зменшуєте припухлість, тому що сіль «витягує» надмірну воду з клітин, набряк зменшується і полегшується біль. Це також допомагає змити зайвий слиз і дозволяє вашому закладеному нісу (якщо у вас нежить ), щоб належним чином висмаркатись.

Вим буде потрібно всього…
-1 Чашка теплої води (0,4 л).
-½ Чайної ложки кухонної солі

Інструкція:
Нагрійте воду ( тепло, але не гаряче). Ретельно перемішайте з сіллю. Полоскайте горло та ніс. Повторіть тричі протягом дня в міру необхідності. Не перестарайтеся. Не потрібно більше, і ви ризикуєте висушития здорові м'які тканини і зробити гірше.

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Re: Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Сообщение Ромік » 16 дек 2015, 22:16

2. Зробіть і насолоджуйтеся гарячим пуншем(або хтось зробить це для вас.)

Зазвичай гарячий пунш допомагає хворому горлу по 2 причинам. Мед і лимон заспокоює горло, у той час як алкоголь допомагає вам спати. Пити чи не пити алкоголь вирішувати вам, але якщо ви переохололи то випити не зашкодить.

Вам будете потібно…
-6о грам бурбон або віскі або коньяк
-1 Столову ложку меду, або більше до смаку
-120 мл гарячої води
-1 Чайна ложка лимонного соку
-1 Скибочка свіжого лимонного (за бажанням)

Інструкція
Якщо ви використовуєте алкоголь, налийте його в великий кухоль. Додати мед, і залишити ложку в кухлі. Налийте гарячу воду в кухоль, переконавшись, що вона змиє залишки меду від ложки. Додати лимонний сік і добре перемішати. Помістіть кухоль у мікрохвильовку і нагрійте його , але не кипятіть (близько 1 хвилини). Додати лимонну скибочку, і насолоджуйтеся.

4. Смоктати часник

Так, це можливо не дуже смачно , але з хворим горлом ви не підете на побачення . Часник є ефективним природним засобом, який допоможе здолати ангіну. Причина полягає в алліцині часнику який можуть вбити бактерії стрептокок і боротися з іншими мікробами, що викликають біль і подразнення.

Вам потрібно…
-1 Свіжий зубчик часнику, нарізаний по половині

Інструкція
Помістіть 1 частину часнику за кожну щоку, і смокчіть їх як цукерку. Спробуйте це один раз в день.

5. Оман високий

Хороший засіб це корінь оману (Оман високий , Inula helenium L.) Місцеві назви — дивосил, дев'ятисил, ґалаґан тощо. Багаторічна рослина родини Айстрові(Складноцвіті) — Asteraceae . Він здавна використовується в Пінічній Америці і Європі, він містить слиз, який створює захисну плівку і заспокоює слизову оболонку в горлі.

Зверніть увагу, що якщо у вас діабет, вам слід проконсультуватися з лікарем перед використанням кореня оману, так як це може знизити рівень цукру в крові.

Вам потрібно…
-1 Столову ложку висушеного кореня
-1 Склянкою окропу

Інструкція
Покладіть одну столову ложку висушеного кореня в кухоль і залити окропом. Накрийте і запарюйте 30-60 хвилин, процідіть і пийте .

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Re: Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Сообщение Ромік » 16 дек 2015, 22:29

7. Кенійський перець
Пити теплу водою з кенійським перцем?! Так це може реально покращити ваш стан. Дивно. Обпалювати хворе горло ще перцем здається нелогічним. Кенійський (та інші пекучі перці) мають хімічну сполуку під назвою капсаїцин, що знімає біль, так само як це робить аспірин.
Вам потрібно…
-1/2 Чайної ложки кайенского перцю
-1 Склянкою окропу
-1 Чайна ложка меду

Як робим
Додати 1/2 чайної ложки кайенського перцю в 1 склянку окропу. Додаємо мед і суміш підігріваємо, але не кипятимо, пємо протягом дня в міру необхідності. Якщо ви чутливі до спеції, зменшіть кількість перцю до 1/8 чайної ложки.

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Re: Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Сообщение Ромік » 16 дек 2015, 22:38

10. Зробіть полоскання з харчовою содою

Харчова сода є найчастіше використовуваний та простий, прямий, і ефективний домашній засіб від ангіни. Причина? Сода має антибактеріальні властивості, які допомагають вбити гидоту у вашому горлі. Вона також має дещо лужну рН-це заспокоює опухлі тканин в горлі. Добавте солі (див п.1 ) і у вас є суміш, яка здатна допомогти.

Що потрібно…
-1 Чашка дуже теплою водою
-1/2 Чайної ложки солі
-1/2 Чайної ложки або трохи менше соди

Інструкція
Нагрійте воду, не дуже сильно , але не так щоб її можна було пити. Змішайте ½ чайної ложки солі і ½ чайної ложки або трохи менше соди, розмішайте і перевірте температуру. Наберіть трохи рідини в горло, потримайте на мить, а потім полоскайте горло. Зробіть це два рази поспіль 3 рази на день.

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Re: Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Сообщение Ромік » 16 дек 2015, 22:48

Посмокчіть гвоздику

Гвоздику використовують протягом століть, особливо в традиційній китайській медицині .Гвоздика часто використовується, щоб допомогти полегшити біль у роті (наприклад, зубний біль) і горло. Свого часу стоматологи навіть зазвичай використовували її як анестезуючий засіб, а деякі використовують і досі. Гвоздика містить знеболювальний евгенол. Евгенол може бути природним знеболюючим, і може виступати в якості анти-бактеріального засобу. При жуванні на цілих зерен гвоздики будеь повільно виділятися цей евгенол, і заглушить біль у горлі. Просто спробуйте, ви нічим не ризикуєте зрештою.

Примітка: Не замінюйте цілі гвоздики на гвоздичне масло, так як це може призвести до розладу шлунка.

Вам потрібно…
-Кілька цілих гвоздичок
-Склянка води

Інструкція
Покладіть зубчик або два в рот і смоктати його, поки він не стане м'яким, а потім жуйте, немовби це гумка. Якщо проковтнете -це не шкідливо. Використовуйте в міру необхідності.

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Сообщение Nina.dok » 17 дек 2015, 18:28

ПРи болю в горлі пийте чай кореня солодки

При вживанні чаю кореня солодки можна природно отримати значне полегшення болю в горлі. Анти-вірусні і анти-запальні властивості кореня солодки допомогають зменшити набряк і подразнення та заспокоїти слизові оболонки в горлі. Ви можете купити сироп з лакриці в аптеці, або варити самостійно. Рецепт нижче, має кілька додаткових інгредієнтів, щоб зробити цей засіб в домашніх умовах від ангіни смачнішим і кориснішим.

Рецепт не складний :-1 чашка нарізаного сухого кореня солодки; -1/2 склянки паличок кориці; -2 столові ложки цілих зубчиків гвоздики : -1/2 склянки квіток ромашки

Ретельно змішайте все в мисці. Зберігайте суміш в скляній банці від світла і тепла. Для приготування чаю візьміть 3 столові ложки з гіркою чайної суміші і 2,5 склянки холодної води в каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 10 хвилин. Налийте у велику кружку через сито, пийте і насолоджуйтеся.

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Сообщение Nina.dok » 17 дек 2015, 18:50

Допомога при ангіні з перекисом водню

Це знає будь яка дитина, що впала з велосипеду або здерла шкіру на колінах впавши з гойдалки. Ваша мама хватала дитинча та несла його в ванну і заливала ранку чим? Звичайно перекисом водню. Це завжди найперший дезинфікуючий засіб . Звичайно, вона діяла правильною, це хороший спосіб вбити бактерії і очистити рану, щоб запобігти інфекції. Маючи такий досвід ми можемо розширити використання перекису водню до лікування ангіни у вигляді полоскання.

Для цього потрібно - 3% -ний перекис водню, вода та склянка.
Процедура: Залити одну -повну кришку перекису водню у склянку теплої води. Полощіть горло. Якщо вам не подобається смак трохи меду не зашкодить.

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Сообщение Nina.dok » 17 дек 2015, 19:08

При ангіні допоможе гранат (тобто шкірки граната)

Гранати можуть допомогти боротися з інфекцією завдяки антиоксидантам а також в'яжучим речовинам . В'яжучі речовини допомагають зменшити припухлість в горлі і зменшити біль. Цю здптність можна використовувати або в вигляді чаю і полоскати горло або пити сік. Чай потребує трохи більше роботи щоб зробити, тому бажано інгредієнти приготувати заздалегідь, щоб не робити це коли ви хворі.

Потрібно - гранат, -3-4 склянки води. Або -1 ( пляшка гранатового соку (спробуйте знайти органічний) з меншою кількістю цукру

Процедура проста : Для того, щоб зробити чай очистіть гранат і зберіть всі шкірки. Відваріть кірки протягом 15 хвилин або близько того в 3-4 склянках води (час і кількість води можуть бути скориговані з вашими вподобаннями). Пийте чай або полоскайте горло протягом принаймні 30 секунд. Ви можете отримати кірки заздалегідь, а потім висушити їх та зберігати в герметичній банкці від прямих сонячних променів. Якщо ви не хочете робити чай то пийте гранатовий сік, принаймні 3 рази на день. Це також може допомогти.

LubcoRG
Сообщений: 20
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:52

Re: Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Сообщение LubcoRG » 21 дек 2015, 22:47

Простий і швидкий рецепт який кажуть вилікує ангіну за чотири години

Ангіна - дуже неприємне захворювання, від якого буває дуже важко позбутися, а на свята це катастрофа!!!! Як тільки ви відчули перші ознаки цього підступного захворювання - спробуйте все що тільки знайдете , наприклад цей рецепт.

Компоненти не викликають занепокоєння - кмин і коньяк (особливо коньяк мабуть помічний),а поєднані разом - дуже ефективний засіб для лікування ангіни! Цей рецепт, не такий уже популярний в Україні (можливо це коньяк ) . Однак він є найдавнішим на заході і дуже ефективним народним засобом для лікування запалення горла, і може вилікувати його всього за чотири години! Відверто , сам поки не пробував , знайшов на всяк випадок.

Нам знадобитися всього 80г кмину, вода і одна (одної мабуть мало) чайна ложечка коньяку!

Як зробити? Половину склянки (80г) розмелених в кавомолці зерен кмину, потрібно залити однією склянкою води (200мл) і варити протягом 15 хвилин. Вийде густа і в'язка маса, яка чимось нагадує кавову гущу. Берем ситечко і гарненько проціджуємо цю масу, а потім додаємо 1/4 склянки води (50мл) і ставимо назад на вогонь, поки вона не почне кипіти знову. Прибираємо з вогню, заливаємо у відвар 1 чайну ложку коньяку. Ліки готово! ЩО може допомогти ложка коньяку не знаю , хіба що дуже добрий коньяк . Рекомендую хоча б 2 ложки - багато не треба буде обпікати слизову горла.

Як приймати? Приймайте по 1 чайній ложці, кожні півгодини. Будьте впевнені, вже через дві години біль у горлі поступово пройде і ковтати стане легше. А після чотирьох годин ви можете повністю завершити лікування.

Автори пишуть , що цей рецепт рекомендується для всіх, хто схильний до простудних захворювань, тонзиліти, фарингіти, трахеїти. Спробуйте , розкажіть. При нагоді спробую і сам.

Mira
Сообщений: 17
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 18:45

Re: Бабусині природні засоби лікування болю у горлі

Сообщение Mira » 20 фев 2016, 01:33

Сік алое для лікування горла
При гострому фарингіті допомагають ліки на основі соку алоє. Приготувати ліки з алое легко якщо маєте вдома рослину років 5 або старшу. Помийте листя теплою водою, вижміть сік. Закапуйте сік алое в ніс по 3 краплі двічі на день. Це добра порада для лікування будь-якої форми хронічного фарингіту. Якщо мучить сухий кашель, змішайте сік алое з соком брусниці по 30 мл, додайте меду 15 г. Пийте по ложці чотири рази на день.
Чистим соком алое лікують лікування фарингіт в домашніх умовах полосканням горла тричі на день.
Ще один засіб від фарингіту з алоє. Змішайте мед (5 частин), сік алое (6 частин), суміш листя кропиви, квіток календули, ромашки (4 частини). Поставте суміш в холодильник . Через 2 дні після приготування пийте по ложці тричі на день.


Вернуться в «Інші народні методи лікування недуг»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 2 гостей