Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Трави містять унікальні антиоксиданти, ефірні олії, вітаміни, фіто-стерини і багато інших компонентів, які допомагають нашому організму боротися проти мікробів, токсинів і підвищити рівень імунітету. Трави, насправді, природні лікарські засоби в оптимальному дозуванні.
Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Martusia » 01 окт 2016, 00:23

Знайшла рецепт Як зробити оцет з бананової шкірки
Бананові шкірки мають трохи гіркий смак проте це відмінний продукт для домашнього приготування оцту для салатів або будь якого рецепту що вимагає оцту. Помістіть кілограм нарізаних крупно бананових шкірок в каструлю та залийте 4 склянками води і закипятіть. Вийміть шкірки і видавіть з них сік через марлю . Додайте ще чотири склянки води і половину чашки цукру і довести до кипіння. Охолодіть перемішуючи протягом 15 хвилин. Перелийте всю рідину в банку і додайте половину чайної ложки пекарських дріжджів, закрийте кришкою та поставте в прохолодному місці протягом семи днів. Відкрийте банку і відфільтруйте рідину та видаліть осад, а потім додати одну чашку оцту і залишити його на чотири тижні. Потім вилийте в каструлю і прокипятіть протягом 10 хвилин для пастеризації. Перелийте назад в добре вимиту банку та поставте в темному прохолодному місці, поки ви не будете готовий. Весь процес займає два місяці, але це природно.

Ksuscha
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 30 сен 2016, 21:48

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Ksuscha » 02 окт 2016, 12:16

Отже, тепер ми готові до розумного використання бананової шкірки, перш ніж її викинути - але тільки поки що не можу змусити себе з'їсти сиру бананову шкірку :?
Я пробую варити нарізані бананові шкірки протягом 10 хвилин і їсти їх з іншими овочами. Їстівні і нічого так на смак!
Це жовте диво легко доступне скрізь! На відміну від інших розкручений натуральних продуктів по всьому світу, скромний банан є дешевим і повсюдно, так чому б не почати його використовувати вже сьогодні!?

Ksuscha
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 30 сен 2016, 21:48

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Ksuscha » 02 окт 2016, 12:24

Хвалять шкірку для відбілювання зубів. Буду пробувати
Жовті зуби? Це не дивно, так як сьогоднішні високоочищені продукти харчування і кофеїн фарбують зуби . Дуже дешевий і доступний спосіб відбілити коричневі або жовті зуби протираючи внутрішньою частиною бананової шкірци стиглих банананів зуби!
Після того, як ви їсте банан, просто внутрішньою частиною шкірки зуби спереду і ззаду передніх зубів вказівним пальцем. Тримати "відбілювач" на зубах протягом не менше п'яти хвилин, а потім змити водою.
Кажуть ефект швидкий, але результати будуть ще більш відчутними при регулярному використанні.

Ksuscha
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 30 сен 2016, 21:48

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Ksuscha » 02 окт 2016, 12:50

А ось ще знайшла більше інформації про інші способи використання бананової шкірки
Крім користі для здоров'я бананової шкірки, яку отримують відчайдухи котрі її їдять, є також багато користі в повсякденному житті, від зовнішнього до внутрішнього використання.
- Помякшення та маринування мяса
В азіатській кухні використовують листя банана, щоб приготувати ніжне м'ясо, справа в тому, що вона містить і ферменти, які можуть допомогти пом'якшити мясо! Щоб пом'якшити м'ясо за допомогою бананової шкірки, просто накрийте ваше м'ясо коли смажиться банановими шкірками, щоб захистити від пересушування і отримати неймовірно соковиткурку.
- Допомога при укусах комарів
Стародавні китайці мали засіб від укусів комарів - це протирали місце укусу банановою шкіркою наступає майже миттєве полегшення , зникає свербіж і запалення. Справа в тому що банани містять антигістамінні речовини, які забезпечують полегшення від сильного свербіння, а також допомагають зняти запалення. Антигістамінні речовини блокують виділення гістаміну (хімічні сполуки, які вивільняються в клітинах організму і які викликають алергічні реакції, наприклад, при укусі комара), так що дія гістаміну нейтралізується. Антигістамінни в банановій шкірці проникають в шкіру і запобігають подальшому набряку і свербінню.
- паста для полірування срібла
Для срібних виробів та інших виробів зі срібла, змішати бананову шкірку з невеликою кількістю теплої води. Втирайте цю пасту на предмети і протріть тканиною. протріть ретельно сухою тканиною в ваше срібло стане як новеньке!
- Крем для шкіри
Вже писалося як багата різних поживних речовин і антиоксидантів є в шкірці, і все є корисно це буде для нашоїї шкіри! Застосовують внутрішню частину бананової шкірки на вашому обличчі. Маєте суху шкіру? Вітаміни та мінерали в ній можуть допомогти вам позбавитися від сухої і тьмяної шкіри, утримуючи вологу.
Є прищі? Ферменти в шкірці банана може допомогти позбутися не тільки прищів, але темних плям також.
Є зморшки? Без проблем! Антиоксиданти в банановій шкірці допомож і сприятимуть омоложенню шкіри.
- Навіть після використання бананова шкірка допоможе в саду
Не викидайте її в сміття. Скористайтеся високою поживністю бананової шкірки, щоб покращити грунт саду дешевим, природним і ефективним способом. Шкірка не тільки розкладається швидко в грунті , але також містить важливі мінерали, як калій і фосфати, які допоможуть в вирощуванні здорових рослин і квітів.
Це добре що ми будемо використовувати шкірки замість того щоб викинути на смітник і створити проблеми комунальникам завалюючи відходами сміттєзвалища. Чим більшеми будетмо переробляти, тим більше допоможемои зберегти навколишнє середовище.
Шкірки особливо корисні для кущів троянд як добриво і захист від попелиці.

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Nina.dok » 02 окт 2016, 23:31

Бананові шкірки для нашої шкіри
- Щоб швидко зменшити подразнення шкіри (комари, бджоли, мурахи, мошка .... деякі рослини, наприклад, борщівник), зменшити свербіж, достатньо просто зробити аплікацію з шкірки банана на уражену ділянку. При синцях ця процедура також помічна.
- Бананова шкірка - непоганий та дешевий засіб від бородавок! Прикладайте кусочок шкірки на бородавку кожен день на ніч, фіксуючи пластиром. Десь через тиждень бородавка зникне.
- Садна і подряпини добре гояться завдяки банановій шкіркці. Якщо загнали скалку, бананова шкірка допоможе полегшить вихід скалки з шкіри і продезинфікує ранку.
- Банани мають властивість зменшувати сухість шкіри і знімати свербіж, тому вони допомагають навіть при псоріазі. При опіках теж дуже корисно прикладати на пошкоджене місце бананову шкірку.
- Якщо регулярно накладати бананову шкірку на лоб, то розгладяться зморшки. Кажуть навіть що повязка з бананових шкірок на лобі дозволяє зняти головний біль.
- Відбілювання зубів банановою шкіркою кожен день це дієвий і безпечний для емалі засіб. Крім того дешевий. Згадай скільки коштує відбілювання зубів у стоматолога! 8-)

Ksuscha
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 30 сен 2016, 21:48

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Ksuscha » 12 окт 2016, 23:07

Ми викидаємо в сміття не лише бананові шкірки. Дуже смачний та корисний фрукт гранат, проте його шкірка також іде в сміття. Хоча може бути корисною в багатьох випадках.
Корисні властивості шкірки граната
- Висушіть шкірку граната та зробіть з неї порошок (в кавомолці). Цей порошок має сильну вжучу дію і може вилікувати ентероколіт.
Порошок шкірки граната можна використовувати в якості присипки при подряпинах і тріщинах на шкірі.

- Відвар з шкірки добре допомагає при простудних захворюваннях.

- Крім цього допомагає вивести глиси з організму. Шкірка граната містить в собі алкалоїди, які мають протиглистну дію.

- При стоматиті і кровоточивості ясен допоможуть полоскання відваром шкірки граната.

Перегородки лоду граната ми також викидаємо. Проте висушені перегородки добре додати до чаю. Такий чай корисний для нормальної роботи нервової системи, має заспокійливу дію, а також допоможе впоратися з безсонням.

Проте це ще не все. Кісточки граната можна використати більш розумно ніж викинути у сміття. Багато хто не любить гранат через те, що в ньому міститься багато зерен. Даремно! Адже в них багато кориті! Перемелені кісточки граната допомагають зняти головний біль і знизити високий тиск, збільшити гормональну активність організму. Із зерен граната роблять навіть сік і ефірну олію. Олія застосовується в косметології. Сік має сечогінний ефект а тому корисний для нирок і печінки.

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Galia » 07 фев 2017, 20:55

Шкірки шкірками , але саме корисне є насіння. ос наприклад. манго. Смачний фрукт , але має велику зернину - так 10-15%, за яку платимо хороші гроші і викидаємо. А даремно. Ось так радять використлвувати насіння манго на http://www.stylecraze.com/articles/amazing-benefits-of-mango-seeds-for-skin-hair-and-health/. Як вміла так переклала.

У Аюрведі, кожна частина дерева манго вважається корисною - насіння, квіти, плоди і кора.

Всі ми любимо соковитий, жовтий плід манго і обізнані про його переваги. Але чи ви також знаєте про використання його насіння? Â Насіння манго може споживатися в порошкоподібному вигляді, в вигляді олії або вершкового масла.

Давайте подивимося на основні переваги цього чудового дару природи.

Переваги насіння манго:

1. Лупа: Манго насіння може допомогти позбавитися від лупи. Візьміть масло насіння манго і нанесіть його на волосся для блиску і міцності. Ви можете також змішати його з гірчичним маслом і залишити його на сонці протягом декількох днів. Застосування цієї суміші може контролювати облисіння, випадання волосся, раннє посивіння і лупа.

2. Здорова усмішка: Зубний порошок може бути отриманий з насіння манго. Налийте невелику кількість на долоні вашої руки, змочувати зубну щітку, занурте в і чистити зуби. Цей порошок допоможе зберегти ваші зуби здоровими.

3. Пронос: Візьміть порошкоподібне насіння манго тричі на день, щоб вилікувати пронос або дизентерію. Сушіть насіння манго в тіні і зробіть пудру. Споживайте це в дозах 1-2 г з медом.

4. Ожиріння: Екстракт кісточок манго може допомогти при ожирінні людям які мають зайву вагу, знизити рівень холестерину і поліпшити циркуляцію крові.

5. Холестерин: Це насіння підвищує циркуляцію крові і, таким чином, знижує рівень холестерину. Це побічно допомагає знизити рівень цукру в крові і С-реактивного білка рівнях.

6. Серцево-судинні захворювання:Помірне споживання насіння манго корисно для мінімізації ризику розвитку серцево-судинних захворювань і гіпертонії. Невелика кількість насіння манго в нашому щоденному раціоні може допомогти при проблемах з серцем і високому кров'яному тиску.

7. Здорове волосся: Масло насіння манго є хорошим джерелом незамінних жирних кислот, вітамінів і мінералів. Ви навіть можете добувати олію самостійно в домашніх умовах. Як?

Видаліть зовнішній шар насіння манго
Змішайте його з кокосовою, оливковою, сезам (кунжут) або гірчичною олією.
Вилийте це в скляну банку
Помістіть суміш у сонячному світлі протягом тижня.
Використовуйте цю суміш регулярно, щоб уникнути випадання волосся або сиве волосся. Це також зробить ваші волосся чорне, довгі і товсті.

8. Шкіра: Масло насіння манго є відмінним зволожувачем. Масло отримують з насіння манго використовується в багатьох лосьйонах, а також для живлення і зволоження шкіри.

9. Зволожувач: Манго насіння масло є справжньою знахідкою для сухої шкіри.

10.А Сухі губи: Ви можете використовувати масло насіння манго, як 100% бальзам для губ і пом'якшити сухі губи. Нанесіть його на зневоднені губи як бальзам перед сном. Це дозволить омолодити клітини шкіри, зволожують і допоможе вам позбавитися від будь-яких мертвих клітин шкіри. Це також допомагає в швидкому зцілення.

11. Діабет: Манго насіння дає дивовижні результати в зниженні рівня цукру в крові. Вони змінюють ферменти кишечника і печінки, щоб зменшити поглинання глюкози. Це також зменшує жирові відкладення, вагу

12. Акне: Ви можете підготувати скраб з манго насіння. Подрібнити насіння манго і змішати з помідорами. Застосуйте це рівномірно на вашому обличчі. Цей скраб корисний для відлущування шкіри, вилікувати вугрі, прориви, прищі і плями, прочистити пори і зменшити почервоніння. Цей скраб досить м'який для щоденного використання.

Тепер, коли ви знаєте, дивовижні переваги манго насіння, ви не будете його викидати в відро для сміття?

Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Galia » 07 фев 2017, 20:56

Ось читаю про дивовижні властивості шкірок та насіння. І все більше переконуюся що смітник не найкраще місце для них.

GenaKn
Сообщений: 2
Зарегистрирован: 13 апр 2017, 15:47

Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів

Сообщение GenaKn » 18 апр 2017, 21:07

я фасолю років з 3-х буду давати. до речі-мені старі люди казали що для того щоб вона не давала здуття животику- треба замочувати-с сіллю та олією. а потім-перед приготуванням-злити все й добре промити...


Вернуться в «Здорове харчування та травяні чаї в здоровому харчуванні»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 2 гостей