Чорнобривці - - цілющий символ України

Обговорюємо значення для здоров'я конкретних інгредієнтів, що використовуються у звичайних трав'яних зборах
Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Re: Чорнобривці - - цілющий символ України

Сообщение Galia » 07 фев 2016, 16:43

Чорнобривці використовуються в кулінарії

Листя і квіти наших любих чорнобривців використовують для приготування салатів, що надає їм особливої пікантністі і легку гостроту. Чорнобривці використовують для ароматизації оцту, особливо оригінально получається в суміші з іншими травами (гісоп, кануфер, лофант і ін.). Господині при засолюванні огірків додають в маринади квіткові кошики і листя чорнобривців, що надає консервованим овочам пружність і специфічний аромат.

-Популярний в кавказький кухні "Імеретінський шафран" це пряний порошок, який готують шляхом розмелювання сухих квіткових кошиків чорнобривців (обов'язково жовтого кольору, що надає схожість з "шафраном"). Приправа має насичений ароматом і оригінальний смак.

- Солоні чорнобривці цікава заправка до супів. Приготуйте розсіл з 60-70 г кухонної солі на кожен кілограм квіткових кошиків (квіти подрібнювати не потрібно). Коли розсіл закипить, опустити в нього підготовлені квіти чорнобривців і варити протягом 5-ти хвилин. Зберігають солоні квітки в скляних банках в прохолодному місці.

- Чорнобривці бувають і мариновані мариновані. Маринад : сіль - 40-50 грам, оцет - 500 мл, запашний перець та інші спеції за смаком ( з розрахунку на 1 кг квіткових кошиків). Варити квітки в маринаді не більше 5-ти хвилин, після чого розкласти в підготовлену тару і зберігати в прохолодному місці. Мариновані чорнобривці відмінно поєднуються з різноманітними другими стравами.

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Чорнобривці - - цілющий символ України

Сообщение Nina.dok » 26 авг 2016, 14:23

застосування чорнобривців в кулінарії

Як листя, так і квітки чорнобривців надають стравам особливу пікантність і легку гостроту їх можна використовувати для приготування салатів . Чорнобривці можна використовувати для ароматизації оцту, особливо в суміші з іншими пряно-ароматичними травами (іссоп, кануфер, лофант і ін.).При засолюванні огірків практикують додавання в маринади квіткових кошиків і листя чорнобривців, що надає консервованим овочам особливої пружності і специфічний аромат. З них готують спеції:

- 1."Імеретинський шафран". користується популярністю в кавказькій кулінарії. Готують розмелюванням сухих квіткових кошиків чорнобривців (обов'язково жовтого кольору, що надає схожість з справжнім "шафраном"). Приправа відрізняється насиченим ароматом і особливими смаковими властивостями.

- 2.Солоні квіткові кошики чорнобривців. Кажуть цікаві супи з заправкою з солоних квіток чорнобривців. Їх солять в розсолі 50 - 60 г кухонної солі на кожен кілограм неподріблених квіткових кошиків. Коли розсіл закипить, опустити в нього підготовлені квіти чорнобривців та й і варити протягом 5-ти хвилин. Зберігають солоні квітки в скляних банках в прохолодному місці.

-3. Чорнобривці мариновані. Маринад на 1 кг квіткових кошиків : сіль - 40 г, оцет - 500 мл, запашний перець і інші спеції за смаком. Варити квітки в маринаді не більше 5-ти хвилин, після чого розкласти в підготовлену тару і зберігати в прохолодному місці. Мариновані чорнобривці відмінно доповнюють другі страви. Як для засолювання, так і для маринування використовувати квітки, зірвані в стадії бутонізації ..

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Чорнобривці - - цілющий символ України

Сообщение Martusia » 30 сен 2016, 23:10

Відмінно. Ніколи не чула про це раніше, треба спробувати чорнобривці

Pit34
Сообщений: 25
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:40
Откуда: Рівне

Re: Чорнобривці - - цілющий символ України

Сообщение Pit34 » 03 окт 2016, 21:41

Лютеїн з чорнобривців ... Переваги які добре знати

Лютеїн це один з видів каротиноїдів який є в овочах і інших рослинах, особливо в зелених листових овочах, а також яйцях. Наукові дослідження показали, що одна з найкраще засвоюваних організмом людини форм лютеїну міститься в буденній квітці під назвою чорнобривці.

Згідно з дослідженням, наведеними проведеним в номері журналу Journal of Nutrition в жовтні 1998 року, лютеїн використовується організмом як антиоксидант, який допомагає боротися і запобігати раку. Результати цього дослідження показали, що лютеїн не тільки зменшує пухлини у грудях, він також запобігає появі нових ракових клітин. Дослідження також показало, що навіть в невеликих кількостях лютеїн з чорнобривців біологічно активний. Лютеїн з чорнобривців виявився ефективним проти лейкемії, раку товстої кишки і меланоми. Лютеїн також використовується для загоєння ран у діабетиків, які страждають від повільного загоєння ран. Повільне загоєння рани може привести до інфекцій і може в кінцевому підсумку призвести до гангрени та ампутації кінцівок. При випробуванні на щурах, дослідники в Бразилії виявили, що чорнобривці мають здатність стимулювати зростання нової тканини шкіри, а також нові кровоносні судини, які живлять шкіру.

Інститут Linus Pauling Institute є центр передового досвіду з вивчення альтернативної медицини, повідомляє, що лютеїн є одним з двох антиоксидантів, які містяться в сітківці ока, де він захищає очі від розвитку катаракти і дегенерації жовтої плями. Оскільки глаукома і дегенерація жовтої плями є найбільш поширені захворювання якими страждають діабетики , важливо підтримувати здорову дозу лютеїну і вітаміну А, щоб зберегти і підтримувати здоровий зір.
Лютеїн в овочах і чорнобривцях.jpg
З сайту https://www.cinnalife.com
Лютеїн в овочах і чорнобривцях.jpg (12.96 KiB) 34959 просмотра

Pit34
Сообщений: 25
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:40
Откуда: Рівне

Re: Чорнобривці - - цілющий символ України

Сообщение Pit34 » 03 окт 2016, 22:17

Милуйтеся чорнобривцями та використовуйте їхні цілющі властивості


Є багато видів чорнобривців, з жовтими і помаранчевими квітами і різними розмірами від кількох сантиметрів висотою до півтора метра. Навіть запах змінюється в залежності від типу і місця зростання. Зустрінете чорнобривці в будь-якій точці світу, тому що вони росте легко, гарно цвітуть протягом літа, і немає проблем з комахами і хворобами. В Україні чорнобривці використовують переважно для прикраси саду, рідко в букетах (багатьом не подобається запах – а даремно). Тепер ми знаємо що можна використовувати квітка як чай. Насіння і листя не тільки їстівні, але використовуються в лікувальних цілях не тільки нетрадиційними цілителями, але і фармацевтичними компаніями.


У Гонконзі, Кореї та Японії пють чай з квітів чорнобривців щоб заспокоїти розлад шлунка. Листя і насіння використовуються для лікування від безсоння, при спазмах шлунка і ракових захворюваннях.

Стародавні китайські медичні книги пишуть про чорнобривці як одну з найкращих рослин з цілющими властивостями. Сучасні лікарі вважають що чорнобривців чай може працювати для профілактики СНІДу, діабету, раку і так далі.

Садівники садять чорнобривці разом з іншими рослинами, тому що вони ефективні для відлякування шкідливих комах в городах. Чому б вам не спробувати і пореконатися самим?

Нетрадиційні та традиційні лікарі рекомендують чорнобривці як антибіотик, при раку, проносне, сечогінне, відхаркувальне, для припарок, тонізуюче і засіб протии бородавок. Вони використовуються при лікуванні болів у суглобах, опіках, соком з листя видаляють бородавки. Квіти використовуються для mucilaginousness, тонізуючу, опіки, і опіків.

Соки отримані з квітів ефективні проти зміїних укусів. Квіти і їх спиртовий екстракт, має яскраво виражену антибіотичну активність щодо деяких патогенних грибів і бактерій. Насіння це відхаркувальний засіб і використовується при лікуванні раку, екземи тощо

Насіння їстівне і в сирому вигляді. Барвник з квіток і листя. Приготований сік використовується для фарбування нігтів на ногах. Насіння містить 27% олії.

Pit34
Сообщений: 25
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:40
Откуда: Рівне

Re: Чорнобривці - - цілющий символ України

Сообщение Pit34 » 03 окт 2016, 22:21

Чорнобривці при цукровому діабеті
50 штук квіток чорнобривців (бажано з темним відтінком) залити 0,5 л горілки, настояти тиждень, а потім приймати цю настоянку по 1 ч. л. тричі на день до їди.

Pit34
Сообщений: 25
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:40
Откуда: Рівне

Re: Чорнобривці - - цілющий символ України

Сообщение Pit34 » 03 окт 2016, 22:40

Рецепт: Салат з огірків з чорнобривцями
Коли-небудь пробували їсти квіти? Не всякі квіти звичайно, але так багато з них їстівні. Я полюбив чорнобривці в саду, але спробував експериментувати з ними на кухні. Виявляється, у них є трохи цитрусовий смак, який дуже добре пасує до огірковів.

інгредієнти
- огірок
- морська сіль (до смаку)
- пелюстки 1 головки чорнобривців
- ½ червона цибуля, дрібно нарізана
- оцту (до смаку)
- трішки о оливкової олі (можна соняшникову).
інструкції
Нарізати огірок і додати сіль в миску, щоб виділилася рідина. Поставте миску в холодильник на годину.
Вийміть з холодильника і злийте весь зайвий сік , додайте інші інгредієнти, перемішайте і зложіть в банку. Це чудова закуска взяти з собою на пікнік або барбекю.


Вернуться в «Цілющі трави України, їх властивості та використання»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 0 гостей