Спеції в здоровому харчуванні

Трави містять унікальні антиоксиданти, ефірні олії, вітаміни, фіто-стерини і багато інших компонентів, які допомагають нашому організму боротися проти мікробів, токсинів і підвищити рівень імунітету. Трави, насправді, природні лікарські засоби в оптимальному дозуванні.
Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Спеції в здоровому харчуванні

Сообщение Martusia » 25 дек 2015, 00:32

Цейлонська кориця
Дуже цінується кулінарії і як лікарська спеція. Ціна може бути до 10 разів більше, ніж касії( китайської кориці).
Містить невелику, незначну кількість кумарину (речовини що природно розріджує кров).Рекомендується для регулярного використання, наприклад, для корекції рівня цукру в крові.
Палички світло -коричневого кольору. Тонкі як паперові, як текстурована кора, яка формує кілька шарів, коли зкручена.
Тендітна, легко ламається.
Запах ніжний, солодкий з тонкими нотами гвоздики. Створює чудовий профіль смаку для випічки, тортів і десертів.
Походженя зі Шрі-Ланки і використовується в більшій частині Європи.
Последний раз редактировалось Martusia 25 дек 2015, 00:44, всего редактировалось 1 раз.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Спеції в здоровому харчуванні

Сообщение Martusia » 25 дек 2015, 00:38

Касія ( китайська) кориця
Зазвичай доступна і дуже дешева. Ви отримуєте мішок паличок за долар.
Містить високий рівень кумарину, який можеь бути шкідливий для печінки і нирок при споживанні щоденно або на регулярній основі. (Примітка: Є ще сайгонська кориця, тип кориці з В'єтнаму, яка подібна до Касії, а також містить відносно високий рівень кумарину).
Червонуватий темно-коричневий колір. Нерівномірна товща кора, яка утворює тільки кілька шарів, коли зкручена.
Тверда, важко (якщо не можливо), щоб розмолоти в порошок в електричному домашньому млинку.
Гострий, насичений смак. Підходить для китайських страв типу тушкованого м'яса.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Спеції в здоровому харчуванні

Сообщение Martusia » 25 дек 2015, 00:40

Вражені відмінностями? Я так! Занадто мало людей знають про це. Розкажіть вашій родині та друзям про цю реальну корицю, вони це оцінять!

Ура, нагружу бармена в нашій піцерії!!! :lol:

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Спеції в здоровому харчуванні

Сообщение Martusia » 25 дек 2015, 00:48

Як зберігати корицю?
Поради: Як і всі інші спеції, кориця втрачає свою силу та аромат і колір при зберіганні протягом довгого часу. Зберігайте порошок кориці або палички в герметичних банках в прохолодному місці,захищеними від вологи, сонячного світла або тепла. Полички над плитою або біля вікна не годяться для зберігання. Холодильникові секції без хорошої герметизації не рекомендується із-за високої вологості в холодильнику. Для великих кількостей спецій, ви можете зберігати їх у герметичних контейнерах в морозильній камері. Термін придатності при правильному зберіганні кориці 4-5 років для паличок кориці і 2-3 років для меленої кориці.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Спеції в здоровому харчуванні

Сообщение Martusia » 25 дек 2015, 01:01

Знову рецепт кориця та мед
Поєднання кориці та меду широко використовується для:

1) Підвищення метаболізму тіла і зменшення ваги
2) зниження рівня холестерину в крові.
3) Регулювання рівня цукру в крові .

Як вживати:

1. Розчиніть чайну ложку порошку кориці (або меленої кориці) в чашці окропу.

2. Перемішати і накрити, щоб кориця настоялася 20 до 30 хвилин. (Можна менше, якщо ви віддаєте перевагу більш тонкому смаку)

3. Процідіть, від яких-небудь великих частинок і додати чайну ложку меду. (Кориці залишок також можна вживати, але фільтрування допомагає зробити набагато більш зручний чистки напій. Чашка зранку на порожній шлунок корисниа для всіх. ).

4. Візьміть це вранці на голодний шлунок близько півгодини перед сніданком. Повторіть протягом декількох тижнів, щоб побачити результати.

ПРИМІТКИ:
1. Мед додається тільки за півгодини після змішування корицю з окропом. Взагалі слід дати охолонути, перш ніж додавати мед. Гаряча вода руйнує живі ферменти в меді.

Для тих дуже поспішає - ви можете приготувати суміш заздалегідь звечора. Змішайте корицю з меншою кількістю киплячої води і залишити його в холодильнику. На наступний ранок, процідити і прогрійте напій, додавши трохи теплої води і меду.

Взагалі краще перевірити це з цейлонською корицею. Це набагато м'якше і приємніший арома і дуже контрастує з Касія корицею за смаком.

Pit34
Сообщений: 25
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:40
Откуда: Рівне

Re: Спеції в здоровому харчуванні

Сообщение Pit34 » 25 дек 2015, 01:41

Мед з корицею це супер.

Для приготування потрібно взяти мед і корицю у співвідношенні 5 до 1, тобто на 5 ложок меду 1 ложку кориці і просто перемішати. Смачний і корисний продукт готовий! Якщо щодня з'їдати ложечку цієї смакоти , намазаної на хлібець за 20 хвилин до сніданку або навіть замість сніданку, то знижується рівень холестерину в крові, поліпшується ритм серцевих скорочень. Артерії і вени, що втрачають з віком свою еластичність також покращують свій стан. Та й просто для профілактики добре.
Ще декілька плюсів.
У літніх людей, які регулярно приймають мед і корицю, поліпшується концентрація уваги, підвищуються життєві функції. У таких випадках мед з корицею приймають вранці натще і в 15 годин, розвівши пів столової ложки суміші в склянці теплої води.
Дуже корисно і ефективно - при артриті 2 ложки меду і 1 маленьку ложку кориці розвести в склянці теплої води .
При шкірних захворюваннях (екзема, грибок та ін.) суміш меду і кориці в рівних пропорціях можна наносити на уражені ділянки шкіри.
При випаданні волосся суміш з 1 столової ложки меду і 1 чайної ложки кориці з додаванням трохи розігрітої оливкової олії наносять на корені волосся. Змити через 15 хвилин.
При застуді, грипі, при розладах шлунка, при підвищеному газоутворення - в цих випадках теж допоможе суміш меду з корицею.
Виявлено, що прийом однієї столової ложки меду і однієї чайної ложки кориці 3 рази на день успішно лікує рак шлунка і кісток!

Чай, приготований з меду і кориці, уповільнює старіння організму. 1 ложку кориці заварюють трьома склянками гарячої води. Після того, як настій охолоне до +50 градусів, додати 4 ложки меду. Пити цей чай 3-4 рази на день. Будьмо здорові!

Іван
Сообщений: 29
Зарегистрирован: 23 ноя 2015, 23:38

Re: Спеції в здоровому харчуванні

Сообщение Іван » 18 сен 2016, 21:01

Цей продукт спалює жир Перець чилі

Співробітники університету Вайомінгу впевнені, що цей лютий овоч добре допомагає розпрощатися із зайвою вагою. Червоний перець або перець чилі знайдете в овочевому в магазині як в свіжому вигляді, так і в сушеному або консервованому. Як кажуть вчені , капсаїцин який в великій кількості міститься в перці, допомагає прискорити метаболізм і перетворює білу жирову тканину в буру (ось так) , яка запобігає скупченню зайвих жирів. Схожий ефект створює гормон ірізін, що виділяється після тривалих фізичних вправ.
Тобто замість спортзалу - в овочевий магазин, або ресторан з гострою їжею.

Іван
Сообщений: 29
Зарегистрирован: 23 ноя 2015, 23:38

Re: Спеції в здоровому харчуванні

Сообщение Іван » 18 сен 2016, 21:11

Використання в їжу гострого перцю або біодобавок на його основі дозволяє нормалізувати кислотність шлунка і процеси травлення. Капсаїцин сприяє виробленню ферментів, які беруть участь в спалюванні жирів, і прискорює обмінні процеси організму. Тому його включають в дієту спортсмени і просто ті, хто хоче позбутися зайвої ваги.
А недавні дослідженя вчених Ноттінгемського університету, дозволили зробити важливе відкриття - капсаїцин здатний масово знищувати ракові клітини. При цьому він ніяк не впливає на здорові клітини.


Вернуться в «Здорове харчування та травяні чаї в здоровому харчуванні»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 2 гостей