Чи існує альтернатива антибіотикам і заміна жарознижуючим пігулкам

Kvitka
Сообщений: 27
Зарегистрирован: 20 ноя 2015, 00:39

Чи існує альтернатива антибіотикам і заміна жарознижуючим пігулкам

Сообщение Kvitka » 10 янв 2016, 17:58

Подібну до антибіотиків дію мають рослини, багаті фітонцидами. Звіробій містить іманин, шавлія - ​​сальвін, безсмертник - аренанин. Фітонцидів багато в калині, горобині, журавлині, брусниці, часнику, цибулі, хроні, гірчиці та інших рослинах. Всі вони мають сильну протипростудну і противірусну дію. На противагу синтетичним, рослинні антибіотики очищають і зміцнюють організм, сприяють зміцненню імунної системи. Один з найсильніших природних антибіотиків - це всім відомий хрін. Здатність вбивати мікроби йому додає бензил изотиоцианат, що руйнує оболонки клітин мікробів-збудників.
- Натріть корінь хрону, змішайте з такою ж кількістю цукру і залиште
в теплому місці на 12 годин. Отриманий сік потім процідіть і приймайте по столовій ложці щогодини.

-Прополіс теж є сильним імуномодулятором і природним антибіотиком широкого спектру дії. Щоб не захворіти в розпал інфекцій, приймайте настоянку прополісу по 10 карапель на 1 ст. води 3 рази на день протягом місяця.

Альтернативні засоби є досить ефективними . Проте у важких випадках не нехтуйте порадою лікаря з його препаратами! Краще
доповнюйте їх рослинними ліками!

Kvitka
Сообщений: 27
Зарегистрирован: 20 ноя 2015, 00:39

Re: Чи існує альтернатива антибіотикам і заміна жарознижуючим пігулкам

Сообщение Kvitka » 10 янв 2016, 18:04

Аналогічною м'якою і нешкідливою для організму дією володіють всі потогінні рослини: калина, малина, ожина, обліпиха, брусниця, журавлина, липа, бадан, каркаде, імбир.
• Свіжий корінь імбиру діє сильніше, ніж сухий (2-3 скибочки свіжого кореня товщиною близько 2 мм заварюють окропом і п'ють
як чай; порошок сухого імбиру заварюють з розрахунку 1 ч. л. на склянку окропу). Дію можна підсилити, додавши шматочок кориці
і 1 бутон кулінарної гвоздики, але спочатку їх потрібно 2-3 хв прокип'ятити під кришкою. Дія всіх потогінних засобів посилюється, якщо до них додати меду.
• Зняти жар допоможе калиново-трав'яний настій: покладіть в термос по 1 ч. л. материнки, мати-й-мачухи, залийте 400 мл окропу і настоюйте
20 хв. Потім процідіть і гарячим настоєм залийте склянку свіжих ягід калини. Через 10 хв ягоди роздушіть, процідіть і пийте по півсклянки щогодини.
• В якості жарознижуючого можна приймати настій квіток, листя і навіть коріння таволги вязолистной (1 ст. л. на склянку окропу). Ця рослина містить велику кількість розчинних у воді ефірів саліцилової кислоти, по дії близьких до звичайного аспірину. Її корисно змішувати з малиною і липою.

Kvitka
Сообщений: 27
Зарегистрирован: 20 ноя 2015, 00:39

Re: Чи існує альтернатива антибіотикам і заміна жарознижуючим пігулкам

Сообщение Kvitka » 10 янв 2016, 18:07

ліки синтетичні або народна медицина? Ось в чому питання.
Думаю не слід зациклюватися і розумно поєднувати те та інше - ось така запорука успішного лікування!

Kvitka
Сообщений: 27
Зарегистрирован: 20 ноя 2015, 00:39

Re: Чи існує альтернатива антибіотикам і заміна жарознижуючим пігулкам

Сообщение Kvitka » 10 янв 2016, 18:10

Під час епідемії пийте трав'яні чаї, наприклад, з полину, звіробою, материнки.

Корінь солодки підвищує опірність організму до респіраторних інфекцій.

Антивірусний напій: змішайте шавлію, лимонник і кропиву в співвідношенні 1: 3: 3, залийте чайну ложку суміші склянкою окропу і настоюйте в термосі дві години, процідіть і пийте з медом у простудний сезон.

Kvitka
Сообщений: 27
Зарегистрирован: 20 ноя 2015, 00:39

Re: Чи існує альтернатива антибіотикам і заміна жарознижуючим пігулкам

Сообщение Kvitka » 10 янв 2016, 18:48

Як захиститися від вірусів?
У холодну пору року нас атакують всілякі віруси. Вони всім відомі під загальними назвами ГРЗ (гостре респіраторне захворювання), ГРВІ (гостра респіраторно-вірусна інфекція]) та грип.
Різниця між ГРВІ та ГРЗ ) полягає в тому, що поняття «ГРЗ» ширше: воно включає респіраторні захворювання, викликані не тільки вірусами але й бактеріями, мікоплазмами, хламідіями, грибами або декількома збудниками відразу. Грип теж належить до групи гострих респіра-торно-вірусних інфекцій, при цьому відрізняється непередбачуваною вдачею, високою заразністю, тому швидко переростає в епідемію і частіше за інші ГРВІ викликає ускладнення.
У респіраторних інфекцій є сезонні особливості: в жовтні і листопаді «господарюють» переважно риновіруси і парагрип, в грудні, січні і лютому - грип, а з березня по квітень частіше респіраторно-синцініальні і аденовіруси, що викликають затяжні бронхіти.
Риновірусні захворювання відрізняються сильною нежиттю, частим чханням, сухістю в носоглотці, подразненням і болем у горлі при цілком стерпному самопочутті і практично нормальній температурі.
Для парагрипу характерні охриплий або взагалі зниклий голос і гавкаючий кашель - ознаки запалення гортані (ларингіту). Дуже часто парагрип залишає після себе поганий «подарунок» - гайморит.
Аденовірусна і респіраторно-синцитіальна (РСІ) інфекції, протікають значно важче, з підвищеною температрою. РСІ викликає утруднене дихання і хрипи в легенях. При аденовірусних захворюваннях до ознобу, нежиті та кашлю через пару днів приєднується різь в очах, потім: збільшуються лімфатичні вузли, очі і мигдалини можуть покритися білими плівками.
Всі перераховані інфекції развиваються поступово, починаючись з невеликого ознобу, нежитю, кашлю, температура вище 38 ° С не піднімається. Грип же атакує раптово: температура різко підскакує до 38-40°С, болісно болить голова (в основному лоб і виски), сильно ломить суглоби, ріже очі. Накочують слабкість, запаморочення, пропадає апетит, іноді виникають нудота і блювота - прояви важкої вірусної інтоксикації. Але ніяких катаральних явищ при цьому не спостерігається. Вони можуть з'явитися пізніше, як правило, в тих випадках, коли приєднується інша інфекція або ускладнення. Висока температура при грипі тримається зазвичай від 1 до 3 днів, якщо довше - це погана ознака.
Способи профілактики респіраторно-вірусних хвороб однакові. Оскільки інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, в сезон розгулу вірусів бажано:
• якомога рідше бувати в багатолюдних місцях і носити репіратор;
• частіше мити руки з милом;
• перед виходом з дому змазувати носові ходи Оксоліновою маззю, а після повернення промивати ніс розчином морської солі або трав'яним настоєм;
•вдома щодня проводити вологість-ную прибирання з відваром лікарських рослин;
• дихати цілющими ароматами, розбризкуючи за допомогою пульверизатора воду з декількома краплями ефірної олії, або запалювати аромалампу;
• підтримувати імунітет на висоті повноцінним, насиченим вітамінами і мінералами харчуванням і трав'яними чаями;
• більше гуляти на свіжому повітрі подалі від жвавих вулиць і автотрас;
• одягатися по погоді, щоб не застудитися;
• вчасно робити щеплення від грипу.

Якщо ви все ж підхопили якийсь вірус, перше, що потрібно зробити, - це відмінити всі справи і лягти в ліжко. Ніякі ліки, тим більше антибіотики, без призначення лікаря приймати не можна. Антибіотики против вірусів зовсім марні, тому їх прописують тільки у випадку бактеріальних ускладнень. Пам'ятайте: антибіотики вбивають корисну мікрофлору кишечника, що провокує розвиток дісбактеріозу і завдає нищівного удару по імунній системі.
Не варто відразу пити жарознижуючі препарати, принаймні до тих пір, поки температура не впаде нижче 38-38,5 ° С. Підвишення температури - необхідна захисна реакція організму, під час якої інтенсивно виробляються антитіла, тобто відбувається процес імунізації і більшість вірусів гине. Дайте свому організму вибудувати міцний захисний бар'єр від цієї інфекції, щоб не підхопити її знову. Пам'ятайте: чим частіше ви приймаєте жаропонижуючі , тим більше слабшає імунітет.
Якщо у вас грип, відмовтеся від аспірину. Розріджуючи кров, він тільки підсилює властивий грипу геморрагічний синдром, коли проникнисть судинних стінок підвищується і кров ніби просочується крізь них. Пам'ятайте: грипозна пневмонія завжди буває геморагічною. □


Вернуться в «Профілактично-лікувальні трав'яні чаї та трав'яні збори»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 2 гостей