Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Трави містять унікальні антиоксиданти, ефірні олії, вітаміни, фіто-стерини і багато інших компонентів, які допомагають нашому організму боротися проти мікробів, токсинів і підвищити рівень імунітету. Трави, насправді, природні лікарські засоби в оптимальному дозуванні.
Marek.Dr
Сообщений: 26
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:39

Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Сообщение Marek.Dr » 17 янв 2016, 15:12

Навіщо дорослим людям пити томатний сік

Томати містять багато лікопену і можуть значно знизити ризик інсульту у чоловіків, вважають вчені. Проведені дослідження виявили, що чоловіки з високим рівнем лікопену в крові мають на 55% нижчий ризик інсульту порівняно з тими, у кого низький рівень цієї речовини в крові.
Вчені спостерігали за станом здоров'я 1031 чоловіка у Фінляндії у віці від 46 до 65 років на початку дослідження протягом 12-річного періоду. За цей час у 67 чоловіків стався інсульт. Дослідники виміряли рівні лікопену в крові чоловіків. Виявилося, що з 258 чоловіків з найнижчим рівнем лікопену інсульт стався у 25, з 259 з найвищим рівнем — в 11. Лікопен має й інші властивості, які дозволяють вважати його дуже корисним для серцево-судинної системи, говорять дослідники.
Лікопен — це речовина, завдяки якій овочі та фрукти набувають червоного кольору. Найбільше лікопену в томатах, точніше — в томатному соці і пасті. Цікаво що лікопен в термооброблених помідорах в декілька разів більш корисний ніж в свіжих. Тому пийте томатний сік, вживайте якісні томатні соуси.

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Сообщение Nina.dok » 09 фев 2016, 22:18

Чаї без сумніву це дуже добре, але не чаєм єдиним живе людина . Бог дав людині рослини, які слід розумно використовувати. Виявляється що сеньор ПОМІДОР надзвичайно поважний пан і все це завдяки всмісту лікопену (лекопену, Lycopene).

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Сообщение Nina.dok » 09 фев 2016, 22:38

Томати це продукти які продовжують наше життя. Вони містять в собі велику кількість сильнодіючих антиокислювачів і антиоксидантів. Окислення і прокисання як встановили вчені це і є старіння . Вживання в їжу антиоксидантів дозволяє істотно сповільнити ці процеси.
Лікопен в помідорах є одним з найпотужніших відомих на сьогодні природних антиоксидантів . Це каротоноідний пігмент надає червоного кольору стиглим помідорів. До відомих каротиноїдів відноситься наприклад вітамін Е, але він при термічній обробці руйнується, а кількість лікопену при цьому збільшується в рази. Якщо в свіжих плодах помідорах міститься до 50 мг лікопену на кілограм, то в томатних соках 100- 140 мг, а в томатній пасті 1000 - до 1500 мг.

Лікопен не синтезується в організмі, тому для здорового функціонування організму необхідно щоденне надходження його з їжею. Лікопен з їжі поступає в кров в першу добу після вживання , а в тканинах організму лікопен починає зявлятися приблизно через місяць регулярного прийому (саме регулярного)!. Отже для активного довголіття необхідно щоденно вживати томатний сік або ще краще-томатну пасту. Беріть приклад з італійців в щоденному раціоні переважає безліч страв з томатів і томатних соусів.
Доведено що :
лікопенн уповільнює розвиток атеросклерозу, - це профілактика онкологічних захворювань, - це профілактика серцево-судинних захворювань, - це профілактика захворювань очей, лікопен захищає простату від розвитку раку, регулюючи вироблення тестостерону.
Лікопен має дуже сильну терапевтичну дію. Він ефективний при лікуванні раку підшлункової залози, прямої кишки, стравоходу, шлунка, ротової порожнини і легенів, захищає проти серцево-судинних захворювань, остеопорозу, діабету і навіть безпліддя
А ще помідор вважають антидепресантом - при систематичному вживанні в їжу, в організмі активніше виробляється серотонін- «гормон радості», який відмінно бореться з депресією.
2 склянки томатного соку або всього 2 столових ложки томатної пасти повністю задовольнять добову потребу.
Последний раз редактировалось Nina.dok 09 фев 2016, 23:08, всего редактировалось 1 раз.

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Сообщение Nina.dok » 09 фев 2016, 22:48

Вчені під керівництвом Джона Ердмена ( публікація в «Журналі Національного Онкологічного Інституту» за 2003 рік), професора з Університету Іллінойсу, довели, що в боротьбі з онкологією лікопен працює в співдружності з іншими рослинними речовинами, знайденими в томатному сокові. Ось чому прийом лікопену в якості харчової добавки не може бути визнаний продуктивним профілактичним засобом від раку. Треба пити натуральний сік .

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Сообщение Nina.dok » 09 фев 2016, 22:53

Томатний сік від тромбозу
Тромбоз вен виявляється серйозна проблема під час авіаперельотів. Бувають випадки, коли після тривалих рейсів гинуть пасажири. Причиною є тромбоз глибоких вен. Шотландські вчені знайшли профілактичний засіб - томатний сік. Його навіть пропонують авіа-пасажирам стюардеси літаків в Великобританії. Бережіть своє здоров'я, серед безлічі освіжаючих напоїв вибирайте томатний сік. Серцевина кожного помідора містить антиоксиданти, а точніше - біофлавоноіди, що перешкоджають тромбозу. Щоб сокотерапія подіяла, необхідно випити півсклянки нерозведеного томатного соку або з'їсти за один присід 6 томатів.

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Сообщение Nina.dok » 09 фев 2016, 22:59

Томатний сік корисний для серцево-судинної системи
Чому, бо позитивно впливає на рівень холестерину в крові. Люди, які випивали по 400 мл натурального соку з томатів і з'їдали по 30 мг хорошого кетчупу щодня протягом 3 тижнів, продемонстрували зниження рівня рівня «поганого» холестерину. Наукові дослідження говорить про позитивний вплив томатного соку щодо хвороб серцево-судинної системи у пацієнтів з діабетом II типу. Через порушення метаболізму діабет часто викликає ускладнення захворювань кровоносної системи. Позитивна динаміка спостерігається вже після 3 тижнів регулярного прийому томатного соку. Сік томатний джерело волокна, що сприяє розщепленню і виведенню «поганого» холестерину. Вітамін B3 (ніацин) також сприяє зниженню небезпечного для серцевого здоров'я рівня холестерину в крові. Вітамін B6 дає організму сили розщеплювати молекули гомоцистеїну на безпечні складові. Добре відомо, що гомоцистеїн ушкоджує стінки кровоносних судин і викликає серцеві ускладнення

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Сообщение Nina.dok » 09 фев 2016, 23:08

Томатний сік вигідно відрізняється від свіжих томатів . Основна відмінність натурального напою від вихідного продукту - знижений вміст волокна. Можливо з дієтичної точки зору томати виглядають краще. Зате для лікування і профілактики серцевих, легеневих і онкологічних захворювань кращого продукта , ніж томатний сік не знайти.
Склад натурального томатного соку 1 склянка томатного соку містить 30-41 калорій, 10-15 г жиру (переважно поліненасичені жирні кислоти), 10 г вуглеводів, 1 г дієтичного волокна і біля 2 г білка. У свіжому томатному соку багато вітамінів A і C . Серед інших вітаміни B1, B2, B3, B5, B6. Томатний сік - хороше джерело калію ), що важливо для підтримки електролітичного балансу і серцевого здоров'я, заліза ), а також невелика кількість кальцію, магнію, фосфору, цинку, міді, марганцю, селену і лютеїну. Одна стандартна порція напою містить 22 мг лікопену.В лікувальних і профілактичних цілях корисно отримувати з їжею від 2 до 30 мг лікопену на добу

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Сообщение Nina.dok » 09 фев 2016, 23:13

Можна знайти чистий лікопен. Отримують лікопін або шляхом екстракції з рослин (томатів), або шляхом біотехнологічного синтезу з біомаси гриба Blakeslea trispora .Екстракція - більш поширена але дорога технологія, і до сих пір ведеться пошук оптимальних розчинників лікопіну. Біотехнологічний шлях дешевший. Крім Blakeslea trispora, лікопін можливо отримувати з рекомбінантної кишкової палички.
Краще їжте помідори.

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Сообщение Nina.dok » 09 фев 2016, 23:15

Лікопін зареєстрований як дозволена харчова добавка E160d (відноситься до барвників). Використовується у фармацевтичній і косметичній промисловості в якості біологічно активної добавки до їжі (як активна речовина) і в якості барвника.

Іван
Сообщений: 29
Зарегистрирован: 23 ноя 2015, 23:38

Re: Томатний сік більш корисний , ніж свіжі помідори

Сообщение Іван » 09 фев 2016, 23:58

Звичайний помідор забезпечує захист від багатьох видів раку
Лікопен має , і це доведено, надзвичайно сильні антиоксидантні властивості. Його здатність знищувати вільні радикали перевищує дію таких визнаних "прибиральників ", як бетакаротин в 2-3 рази і вітамін Е - аж в 100 разів! :o Найкраще лікопен долає вільні радикали, що проникають в наш організм зовні, наприклад, з атмосфери.Тому він ефективний в профілактиці раку легенів, та може надати велику допомогу курцям. Потрапивши в організм у складі нашої їжі, він добре захищає також травний тракт, перешкоджаючи розвитку раку кишечника і підшлункової залози. Він також грає важливу роль в нейтралізації нікотину.
Офіційна медицина не поспішає визнавати встановлені вченими факти. Хоча, наприклад, результати шестирічного Гарвардського дослідження здатності лікопену протистояти раку простати ніким досі не спростовані, але їх і не афішують. В результаті мало хто з чоловіків знає, що у них є дуже проста можливість на третину скоротити ризик цього захворювання!


Вернуться в «Здорове харчування та травяні чаї в здоровому харчуванні»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 0 гостей