Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Трави містять унікальні антиоксиданти, ефірні олії, вітаміни, фіто-стерини і багато інших компонентів, які допомагають нашому організму боротися проти мікробів, токсинів і підвищити рівень імунітету. Трави, насправді, природні лікарські засоби в оптимальному дозуванні.
Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Сообщение Nina.dok » 27 фев 2016, 22:54

Щільність кісткової тканини у жінок похилого віку
Опубліковані в 2009 році дослідження виявили, що щоденне споживання цибулі покращує щільність кісткової тканини у жінок в період менопаузи . Жінки, які їли цибулю часто мали на 20 відсотків нижчий ризик перелому стегна, ніж ті, хто ніколи не їв цибулю.

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Re: Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Сообщение Nina.dok » 27 фев 2016, 23:04

Чому лушпиння таке корисне.
Рослини концентрують багато захисних сполук в зовнішніх шкірках коренів і плодів для захисту внутрішніх тканин від шкідливих зовнішніх впливів (грибки, бактерії, механічне ушкодження , гнилі ). Це стосується шкірки і інших овочів та фруктів - більшість корисних речовин знаходиться саме в шкірці , яку ми викидаємо в сміття.
Щоб витягти кверцетин та інші корисні рослинні речовини, які містять оболонки цибулини, киньте цілу цибулину або дві в каструлю чи в горщик наступного разу коли варите зробите суп, тушкуєте , або готуєте рис. Або збережіть лушпиння цибулі в паперовому пакеті. Коли будете варити суп покладіть лушпиння в каструлю , потвм викинете.
Хороший побічний ефект: цибулиння додасть багатий коричневий або глибокий колір червоного дерева вашому бульйону, в залежності від того якого кольору цибулю використали.

Svetik43
Сообщений: 24
Зарегистрирован: 27 ноя 2015, 21:06

Re: Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Сообщение Svetik43 » 27 фев 2016, 23:16

Дійсно про користь цибулі в нашому народі відомо всім. Проте далеко не кожна господиня знає про величезну користь і цибулиння. Воно використовується в скотарстві, кулінарії, народній медицині та інших вельми корисних людських сферах діяльності. Дійсно цибулиння містить в собі ще більше різноманітних мікроелементів і вітамінів, ніж безпосередньо сама цибулина .
Відвари і настойки, приготовлені на основі лушпиння з цибулі, ефективно очищають організм від токсичних речовин, благотворно впливають на серце і судини, посилюють міцність і еластичність стінок судин, є чудовим сечогінним засобом. Такі корисні властивості має тільки здорове лушпиння з свіжої і незіпсованої цибулі. Не використовуйте цибулиння гнилої або хворої цибулі.

Svetik43
Сообщений: 24
Зарегистрирован: 27 ноя 2015, 21:06

Re: Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Сообщение Svetik43 » 27 фев 2016, 23:23

Додам ще трохи про лікувальні властивості цибулиння
Ще в давнину відвари з лушпиння цибулі застосовувалися як засіб для лікування безлічі хвороб. Відвар саме з лушпиння є хорошою профілактикою такого поширеного в наш час інсульту. Відвар лушпиння має жовтуватий або коричневий колір, оскільки воно містить в досить великій кількості рутин - речовину, дуже корисну для судин і зміцнює їх стінки. Лікувальні властивості цибулиння дивують ( тим більше що ми вважаємо його сміттям) різноманітністю. З його допомогою лікують алергічні прояви, бронхіальну астму, пієлонефрити, нефрити, різноманітні захворюваннях сечової системи, цистити, хвороби нирок. Цибулиння використовується для приготування відварів, які лікують стоматит та інші інфекційні ураження ротової порожнини. Це чудовий профілактичний засіб від грипу, цибулиння має властивість зміцнювати імунну систему організму. Кажуть , що якщо вживати добре настояний відвар цибулиння протягом місяця, можна позбутися від хронічного простатиту і аденоми.
Цибулеві оболонки ефективно зменшують болючість менструацій, допоможуть при мозолях і грибкових захворюваннях шкіри. Настій з лушпиння рекомендують додавати при митті голови, він зміцнює і покращує структуру волосся, а також може бути використаний в якості натурального барвника. В Україні споконвіку яйця на Паску красять цибулинням - гарно і екологічно.

Іван
Сообщений: 29
Зарегистрирован: 23 ноя 2015, 23:38

Re: Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Сообщение Іван » 27 фев 2016, 23:48

Вставлю і свої пять копійок в цибульову тему, про невідомі властивості здавна відомих продуктів. Наші предки все таки були мудрими людьми.

Вже казали що мало яка газдиня знає про те, що якщо відварити в супі цибулю разом з шкіркою, страва набудеє апетитний і гарний відтінок, а також насититься вітамінами і мікроелементами, яких в самому лушпинні більше ніж в цибулині. Трішки цибулиння не зашкодить як добавка до чаю, як чорного, так і зеленого. Речовини, що містяться в цибулинні, мають тонізуючі, жовчогінні, антисептичні, спазмолітичні, протиракові і дуже багато інших властивості. Відвари з лушпиння виводять з організму надлишки солей хлору і натрію, тому незамінні в раціоні сердечників. Також вони позбавляють від втоми і болю в ногах. Хіміки кажуть що лушпиння цибулі та часнику містить не менше 4% антиоксиданту кверцетину ( речовина з групи вітамінів Р). Крім цибулі джерелами цієї речовини є яблука, зелений чай, часник. Людський організм дуже потребує цього антиоксиданта, оскільки кверцетин є сильним антигістамінним і протиалергічним засобом, а також профілактикою захворювань серцево-судинної системи. Численними дослідженнями та народним досвідом доведено, що ті, хто систематично приймає великі дози кверцетину, менш схильний до інфарктів, інсультів і тромбоутворення. Для вчених кверцетин становить великий інтерес, в першу чергу, завдяки своїм протираковим властивостям, не тільки як профілактика, але і як ліки. Оскільки кверцетин уповільнює розвиток раку крові і пухлин молочних залоз у жінок. Кверцетин вбиває ракові клітини і відновлює генну структуру. Завдяки таким властивостям кверцетин лікує ряд ракових захворювань: пухлини грудей, передміхурової залози, рак легенів, лімфосаркому, рак товстого кишківника, мозку, лімфогранулематоз. Цибуля допоможе не тільки позбутися від серйозних захворювань, а й попередити їх розвиток.

Протипоказання до вживання цибулиння
Будь-який засіб, широко застосовується в народній медицині, іноді здатне принести скоріше шкоду, ніж користь. Але цибулиння вважається практично повністю безпечним засобом майже для кожного. Ну і, звичайно ж, це не панацея , повністю покладатися на лушпиння цибулі як лікувального засобу не варто, вона є більше допоміжним, ніж основним засобом.

kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Re: Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Сообщение kardashian » 28 фев 2016, 00:01

Про безвідходне виробництво або чому не варто викидати лушпиння цибулі.

1. Цибулиння як засіб для догляду за рослинами.
Настій цибулиння застосовують для промивання кімнатних рослин, очищаючи їх від настирливого кліща і різних бактерій. У літрову банку всипте склянку цибулиння і залиште так на добу. Потім процідіть і ретельно обробіть їм рослини, особливо нижню сторону листя. Через добу промийте рослини чистою водою. Цей настій можна використовувати і в якості добрива. Деякі городники лушпиння також використовують при посадці картоплі.

2. Настоянка цибулиння проти атеросклерозу.Приймайте спиртову настойку по 20 крапель 3 рази на день за півгодини до їди, попередньо розчинивши її в ложці соняшникової олії. Нею також корисно змащувати уражені грибком нігті. Щоб приготувати настоянку, подрібніть 1 частина цибулиння, насипте її в банку, залийтеї спиртом чи горілкою (5-7 частин) і настоюйте протягом тижня. Потім процідіть і вилийте в непрозору скляну пляшку.

3. олія при набряках і варикозі з цибулиння.
Втому і біль в ногах добре знімає ванна з додаванням відвару цибулиння, але набагато ефективніше буде олія і креми на основі цибулі і лушпиння. Щоб приготувати цілющу олію, дрібно розітріть жменю лушпиння цибулі і додайте 2 столові ложки оливкової олії або масла виноградних кісточок. Настоюйте 10 - 12 днів (краще в скляній або керамічному посуді). Робіть масаж ніг з цим маслом 2-3 рази в тиждень. У холодильнику воно зберігається до 3 місяців.

4. Природний барвник для волосся з цибулиння.
Цибулиння може надати світлому волоссю красивий золотистий відтінок. Щоб пофарбувати волосся, перед миттям голови залийте 2 столові ложки лушпиння окропом, прокип'ятіть 3-10 хвилин і промийте цим відваром волосся.

5. Настій для волосся.
Такий настій покращує ріст волосся, надає їм здоровий блиск. Щоб приготувати настій, залийте лушпиння цибулі кип'яченою водою кімнатної температури в неметалевій ємності в пропорції 1: 2. Накрийте кришкою і настоюйте 8-12 годин. Обполіскуйте їм волосся кожен раз після миття протягом 2-3 тижнів. Для профілактики лупи і випадання волосся додайте ложку листя кропиви.

6. Відвар з лушпиння цибулі при алергії.
Залийте лушпиння цибулі гарячою кип'яченою водою і прокип'ятіть на водяній бані 10-15 хвилин. Потім охолодіть і процідіть. Можна міняти концентрацію відвару на свій розсуд. Але його не слід зберігати довго - краще використовувати відразу.

7. Мазь проти бородавок з цибулиння.
Дуже ефективна в боротьбі з бородавками мазь з цибулиння. Її також можна застосовувати для лікування ран, дерматитів, грибкових захворювань нігтів, мозолів, фурункулів. Щоб приготувати мазь, подрібніть лушпиння, розітріть, змішайте з нейтральним кремом, вазеліном або жиром в пропорції 2: 3. Готову суміш перекладіть в темну скляну ємність і зберігайте в прохолодному місці.

8. Харчовий барвник.
Цибулиння - не тільки нешкідливий, але і цілющий харчовий барвник. Досвідчені господині додають її в суп. Мало того, що суп набуває апетитний відтінок, він стає значно корисніше завдяки цибулинні.

9. Відвар для полоскання порожнини рта. При стоматиті або пародонтозі полощіть рот розведеним відваром 2 рази на день протягом 7-10 днів. Відвар приготуйте такий спосіб: 3 чайні ложки подрібненої цибулиння залийте 0,5 л. води. Поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Дайте настоятися 2-3 години.

10. Компрес при бронхіті.
Якщо гострий бронхіт супроводжується утрудненням дихання, хворому рекомендується зробити компрес з цибулиння. Стакан лушпиння залийте окропом, залиште на 10 хвилин, відіжміть, загорніть в марлю і прикладайте на груди на 20 хвилин тричі на день.


Подумайте, чи варто викидати такий матеріал!

kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Re: Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Сообщение kardashian » 28 фев 2016, 00:30

Цибулі в нашому краї споконвіку приписувалася величезна кількість корисних властивостей. Це стосується не тільки здоров'я людей, а й
психологічних якостей: сили, мужності, енергії. Вдавнину (ще з давньоримських часів) воїнам в їжу обов'язково додавали цибулю.
Вважалося, що навіть запах її цілющий, оскільки відганяє нечисту силу і різні хвороби. Цибуля використовувалася з магічною метою: під час епідемій біля кожної хати можна було бачити зв'язки цибулі та часнику, «лякають» хворість.
З часом наука пояснила багато з лікувальних секретів цибулі. Дійсно виявилося що це не такі й уже бабські забобони.

kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Re: Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Сообщение kardashian » 28 фев 2016, 00:36

Є такий сорт цибулі - порей і цілий ряд захворювань, при яких дієвою допомогою буде не ріпчаста цибуля, але саме цибуля порей. Це , наприклад, відкладення солей, ожиріння і камені в нирках.
Допоможе порей, якщо ви розтягнули зв'язки. Очистіть і наріжте маленькими шматочками, додайте цукор- пісок і перемішайте.
Цю суміш накладіть на ганчірку товстим шаром і прикладіть на травмоване місце. Міняйте повязку 1-2 рази на день.

kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Re: Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Сообщение kardashian » 28 фев 2016, 00:37

Кашка з цибулі (будь-якого сорту) сприяє швидшому дозріванню абсцесів і всіх гнійних утворень. Особливо помічна для цих цілей запечена цибуля.

kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Re: Користь для здоров'я цибулі. Як цибуля може очистити твоє тіло та подолати хвороби

Сообщение kardashian » 28 фев 2016, 00:40

Цибуля при травмах.
Цибуля використовується не тільки при травмах і ударах (особливо колін), але і при укусах комах. Зазвичай для цього цибулину розрізають навпіл і прикладають до місця укусу. Швидко знімається свербіж і запалення. У старовинному травнику є такий рецепт на цей випадок : «Змішайте 2 ложки соку цибулі з одною краплею дьогтю, прикладайте до хворого місця».


Вернуться в «Здорове харчування та травяні чаї в здоровому харчуванні»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 3 гостей