Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Традиційний чай з листя чайного куща зявився в Україні лише в 17-му столітті. А що вживали наші предки на протязі тисячоліть? Вірно - травяні чаї. Трав’яний чай знімає головний біль, втому, покращує самопочуття під час спеки, освіжає і бадьорить, заспокоює, знімає стрес, тривожний стан, позбавляє нервозності та підвищеної збудливості, виводить з організму шлаки і токсини. Наші предки були мудрими людьми, бо споживання трав’яних чаїв не тільки данина традиції, а й життєва необхідність.
Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Сообщение Ромік » 16 мар 2016, 12:01

Зловживання алкоголем шкодить нашому здоров'ю!!!

А ось розумне помірне споживання може принести відчутну користь для нашого здоровя. Що таке надмірне споживання? Мабуть багато пояснювати не треба. А ось що таке "мірне" споживання і яка ж вона та міра ? У кожного вона своя.

Цю міру знають лікарі (правда самі ж її часто не дотримуються). Є абсолютно конкретні «дозування». Для здорових жінок і чоловіків старше 65 років - це одна порція алкогольного напою в день. Для чоловіків молодше 65 - до двох порцій на день. І не більше!!! :?
Під однією порцію мають на увазі : пиво - 300 мл, вино - 15о мл., міцні дистильовані алкогольні напої (віскі, горілка, бренді, джин, лікери тощо) - 50 мл. А ось все що більше то пияцтво, воно починається з вживання трьох порцій на день.

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Re: Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Сообщение Ромік » 16 мар 2016, 12:09

Користь алкоголю для серця
Багато писано про те що червоне вино - найкращий «серцевий» напій. І все через великий вміст антиоксидантів, в першу чергу таких як ресвератрол. Медики давно відзначили низьку смертність від серцево-судинних захворювань в країнах, де культура харчування передбачає обов'язкове вживання червоного вина - у Франції, на Кавказі, Балканах.

Вчені Гарвардського університету протягом 13 років моніторили здоров'я більш ніж 10 000 чоловіків з високим артеріальним тиском. Причому всі вони були лікарями, і деякі випивали навіть здорово - набагато більше розумних меж. З'ясувалося, що «помірна кількість алкоголю підвищує рівень ліпопротеїнів високої щільності, або хорошого« холестерину »- компонентів, від яких залежить працездатність серцевого м'яза.

Також було зафіксовано позитивний вплив вина на згортання крові. На думку дослідників, вино можна назвати природним антікоагулянтом і застосовувати з метою профілактики тромбоутворення.

Пийте вино червоне. На жаль 90% вина в наших магазинах це фальсифікат - бормотуха. А хто знає як визначити фальсифіковане вино?
Я п'ю своє домашнє.

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Re: Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Сообщение Ромік » 16 мар 2016, 12:14

Вино і застуда
Досить несподівані результати дало спільне дослідження американських та іспанських вчених у 2002 році . Ризик «застудитися» в групі любителів червоного вина був знижений на 60% і майже на 90% в групі людей, які регулярно вживала біле вино. Вченим треба вірити вино дійсно надає стимулюючу дію на захисні сили організму . Це ми і без вчених знаємо.

Хороша порада - стаканчик глінтвейну після переохолодження.

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Re: Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Сообщение Ромік » 16 мар 2016, 12:20

Алкоголь і остеопороз
Знайте , що наш скелет щороку оновлюється на 10%. Це так званий «оборот кістки» - збалансований процес руйнування кісткової тканини і її регенерації (відновлення). Знову ж американські вчені 2012 з університету штату Орегон досліджувала жінок після клімаксу. Протягом двох тижнів всіх учасниць попросили утриматися від алкоголю. Після чого ретельно вивчили щільність кісткової тканини. І що ви думаєте ?!
З'ясувалося, що за 2 тижні процес регенерації сповільнився, але після того, як алкогольну заборону було знято, жіночки перекинули пару келихів і показники повернулися до вихідного рівня протягом всього 24 годин. 8-)

Знову ж таки - знай міру.Зламати ногу «під добрячою мухою» набагато простіше, ніж на тверезу голову для цього не треба остеопорозу.

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Re: Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Сообщение Ромік » 16 мар 2016, 12:22

нирки
Виявляється що пиво і вино знижують ймовірність утворення каменів в нирках -на 41% і 31% відповідно.
Знову ж таки це не означає, що алкоголем треба заливатися з міркувань профілактики захворювання .
Просто випийте пляшку хорошого пива, це безпечніше пляшки коли.

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Re: Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Сообщение Ромік » 16 мар 2016, 12:30

Це ще не все.
Вплив алкоголю на память

Тут хлопці добре попрацювали. Масштабне дослідження за участю 365 000 добровольців показало, що алкоголь благотворно впливає на судини і роботу мозку. Це вас дивує. Ви бачили розумного пяничку!? Проте щоденне вживання одного-двох келихів червоного вина істотно знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера, деменції та інших порушень інтелекту. «Невелика кількість алкоголю по суті робить клітини мозку більш стійкими, підтримуючи вищу нервову діяльність на належному рівні». Дослідники кажуть - «Ми не рекомендуємо непитущим починати пити, - але помірне вживання алкоголю, дійсно помірне, в цьому плані може принести користь».

рак простати
І тут вино допоможе. Кожен випитий стакан червоного вина на 6% знижує ризик виникнення раку передміхурової залози, - зазначають американські дослідники і це завдяки все тому ж ресвератролу, який, на їхню думку, уповільнює зростання ракових клітин простати. Такими є результати дослідження 2005 року за участю понад 1500 чоловіків.

печінка
Всі знають яка печінка в алкоголіка. ПРикладаючись до чарки завжди памятаймо про неї. Удар від «надмірної профілактики» приймає на себе печінка. Навіть невелика кількість алкоголю може зашкодити клітинам печінки.
Можливо слід захистити цей найважливіший орган за допомогою гепатопротекторів. Якщо є проблемуи з печінкою, то дмаю взагалі слід відмовитися від алкоголю.

Pit34
Сообщений: 25
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:40
Откуда: Рівне

Re: Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Сообщение Pit34 » 01 май 2016, 18:25

Корисні властивості віскі
Pавдяки своїм корисним властивостям віскі стало настільки популярним напоєм тисячу років тому серед ченців в монастирях.
1. Якщо дотримуватися рекомендованої щоденної дози - не більше 30 г - ризик виникнення інфаркту значно знижується. Не дарма шотландці додають цей благородний напій практично повсюдно - в сік, чай, каву або колу.
2. Завдяки міцності віски має прекрасні антисептичні властивості і протизапальну дію.
3. Надзвичайно корисні настоянки трав і компреси із застосуванням віскі.
- Настоянка алтея лікарського на віскі незамінна при різних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, вона має відхаркувальну, обволікаючу і протизапальну дію. Для виготовлення настоянки алтей в кількості 20 г слід залити 500 мл віскі , поставити в темному місці на 10 днів.Настойку приймають тричі на день по 10-15 крапель.
- Сечогінну, стимулюючу і тонізуючу дії має настоянка кореня любистку, приготована на основі віскі. Для її приготування необхідно потовкти 100 г кореня і залити 300 мл віскі. Настоювати не менше 15 днів, після чого приймати по столовій ложці кожного разу перед їжею.
- Знизити тиск, а також поліпшити стан серцево-судинної і травної систем допоможе настоянка з зелених волоських горіхів на віскі. Приготувати її можна, заливши 500 мл напою 100 г подрібнених горіхів, після чого настоювати на сонці в темній скляній пляшці протягом двох тижнів. Суміш необхідно збовтувати щодня. Готову настоянку процідити і приймати тричі на день до їди по одній столовій ложці. Також настойку можна додати в чай ​​з медом і використовувати при бронхіті.
- Червона конюшина, настояний на віскі, ефективний засіб при атеросклерозі, головних болях, шумі у вухах. Готують її так: до 40 г квітів конюшини додають 600 мл віскі, настояти два тижні. Настоянку приймати перед обідом або перед сном по 20 г. Термін лікування становить приблизно 3 місяці з перервами в 10 днів після кожного місяця. Повторювати курс лікування рекомендується не раніше, ніж через 6 міс.

Pit34
Сообщений: 25
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:40
Откуда: Рівне

Re: Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Сообщение Pit34 » 01 май 2016, 18:34

Знову про шкоду віски.
Незважаючи на велику кількість корисних властивостей, памятаємо що віскі - міцний алкогольний напій. Одже надмірне вживання неодмінно негативно позначиться на функціонуванні організму. Як будь якого іншого алкоголю пити в великих дозах протипоказано - грозить найсильніша інтоксикація та алкоголізм з усіма наслідками. Як і горілка віски шкодить в першу чергу ниркам та печінці. Слід відмовитися від вживання напою особам з психічними розладами, вагітним жінкам і жінкам в період лактації. Істотної шкоди віскі при надмірному вживанні завдає головного мозку, в результаті страждають функції зору, координації рухів і мови. Контролюйте себе (часом це складно) тому що шкода віски, як і його користь, повністю залежать від випитої кількості. І не пийте всіляку дешеву гидоту на якій написано "ВІСКИ" , воно може бути виготовлено в сусідньому підвалі.

Pit34
Сообщений: 25
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:40
Откуда: Рівне

Re: Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Сообщение Pit34 » 01 май 2016, 18:52

Декілька слів про історію та види сорти віскаря
історія виготовлення віскі налічує близько 1000 років. В ті далекі часи напій готувався в монастирях в лікувальних цілях. Віскі називали ні «цілющої водою» або Aqua vitae. Кельти дали йому ім'я uisque baugh, звідки, як вважається, походить і сучасна назва. Десь в 15 столітті секрет приготування напою поширився за межі монастирів. . Досить скоро - ближче до 16 століття - попит і споживання напою виросли настільки, що влада була змушена ввести жорсткі обмеження на його продаж і виробництво, які потім перетворилися в монополію. Залежно від сировини, віски прийнято ділити на три основних види:
- Солодовий віскі, його гонять з ячмінного солоду.
- Зерновий віскі, який використовується для купажів з солодовим сортом, завдяки чому виходять нові види напою. Крім того, на його основі шляхом багаторазового перегонки часто виготовляється горілка або джін. Частина напою надходить у продаж, де позначається як single grain whisky, що перекладається як «чистий зерновий віскі». Такий різновид напою, на відміну від попереднього, гонять в основному в США і Канаді; - Змішаний (купажований) віскі являє собою суміш зернового і солодового в різних пропорціях. Цей вид найбільш поширений серед усіх різновидів напою, на його частку припадає близько 90% всього обсягу виробництва.
Смак і аромат віскі залежать від декількох параметрів: якість використовуваної води, зерна, способу фільтрації і зброжування, особливостей бочки, часу витримки, температури, при якій віскі розливають в пляшки. З тим щоб надати віскі незвичайний ароматичний і смаковий відтінки напої нерідко поміщають в бочки, в яких раніше розміщувалися вина - херес, мадера, портвейн і т.д. Незважаючи на різноманіття сортів, розрізняють два основних напрямки, які застосовуються у виготовленні напою. Традиція «шотландського» напряму включає сушку солоду за допомогою верхового торфу, завдяки чому напій набуває димного смаку і аромату. У «ірландському» напрямку віскі виготовляється без торфяної сушки і з потрійною перегонкою, що надає напою м'якість.
Ціна віски в Україні від 300 до 1500 гривень за пляшку. Завдяки чому передозувати напій для більшості людей складно.

Іван
Сообщений: 29
Зарегистрирован: 23 ноя 2015, 23:38

Re: Пити не шкідливо, шкідливо пиячити, або корисні ефекти алкоголю

Сообщение Іван » 01 май 2016, 22:35

Користь для здоров'я Whiskey
Порився в англомовних сайтах. ось що вони пишуть про свій улюблений алкоголь.
Деякі з переваг для здоров'я віскі - це здатність допомогти в втраті ваги , уповільнити наступ деменції , покращити здоров'я серця (дивно! чи не так?), запобігає діабету , підвищує хороший холестерин, бореться проти раку , усуває тромби , зміцнює імунну систему. Віскі є одним з найздоровіших форм доступного алкоголю. (Треба розібратися з самогонкою від баби Варвари. Але то потім)

Коли люди думають про віскі , виникає незліченна безліч різних образів, які приходять на розум. Ковбої в старих західних фільмах перекидають кілька стаканів перед бійкою, заборона на алкоголь в Чикаго чи Нью - Йорку , або просто запах віскі , як він наповнює вашу голову дурнею і посилає мурашки по спині. Люди , як правило, мають почуття любові-ненависті до цієї особливої форми алкоголю, але якщо б знали всі переваги для здоров'я , які вона містить, багато людей, швидше за все , змінить свою думку і попросить у бармена ще один віскі.

За визначенням, віскі є дистильований алкогольний напій , який зроблений з зерна. Якість, смак, ціна і назва віскі в залежить від типу зерна з якого зроблено ( з ячменю , пшениці , жита , кукурудзи , гречки і т.д). Різні види віскі виробляються з різного цілого зерна з використанням кубів або колонок. Процеси дуже схожі, але смаки явно відрізняються в різних частинах світу. І, нарешті, спосіб зберігання і старіння, яке зазвичай робиться в дубових бочках, а також визначає якість і смак віскі. Житнього віскі в віці 10 років в обвугленій білого дуба бочці буде смак абсолютно відмінним від ячмінного віскі в віці 15 років у винній бочці, яку деякі спиртзаводи використовують. Це призводить до величезної кількості сортів віскі по всьому світу.

Алкоголь, як правило, розглядається як щось погане для вас, що потенційно може призвести до пошкодження печінки, вплинути на ваш спосіб життя, а також привести до ряду сумних результатів. Коли втрачається розум і споживається в надлишку, то це абсолютно вірно. Проте від 2-3 унцій віскі (50-70 грам) кожен день ви не будете п'яні і не зможуть негативно вплинути на ваше здоров'я, але цього буде досить, щоб дати вам здоровий поштовх ряду істотних функцій організму.


Вернуться в «Що пили українці»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 0 гостей