Навіщо потрібно їсти гарбузки (гарбузове насіння)

Трави містять унікальні антиоксиданти, ефірні олії, вітаміни, фіто-стерини і багато інших компонентів, які допомагають нашому організму боротися проти мікробів, токсинів і підвищити рівень імунітету. Трави, насправді, природні лікарські засоби в оптимальному дозуванні.
Іван
Сообщений: 29
Зарегистрирован: 23 ноя 2015, 23:38

Навіщо потрібно їсти гарбузки (гарбузове насіння)

Сообщение Іван » 29 фев 2016, 00:26

На Поліссі колись улюбленим заняттям в вільний час було лузання гарбузок. З соняшником були проблеми , тому вживали на призьбі або на лавочці на вечорницях гарбузки. І не даремно.

Виявляється у насінні гарбуза міститься близько 40% корисних жирів.

Про сам гарбуз говорилося багато і про користь м'якоті гарбуза ніхто не сперечається, але мало кому відомо, що дієтологи вважають продуктом №1 саме насіння гарбуза. Зайдіть в аптеку - ліки від простатиту (дорожезні) зроблені з насіння гарбуза.

У насінні гарбуза міститься близько 40% корисних жирів без холестерину,вітаміни Е, А, D і К, і маса мікро- і макроелементів, таких як цинк і залізо, магній, кальцій, фосфор, про також величезна кількість білка.

1. Цинк дуже потрібний чоловікам, навіть в в 6-8 разів більше, ніж жінкам. За вмістом цинку гарбузки стоять на другому місці після устриць. Їх вживання позбавить хлопчиків від вугрів, жирної себореї волосся, лупи, а чоловікам додасть сили.

2. Кашка з насіння, розтертогох з водою або молоком, є хорошою профілактикою паразитів у дітей. Вживати її треба в два заходи натщесерце, з різницею в півгодини. Якщо не смачно то у суміш можна додати мед або фруктовий сік.

3. Кашкою з насіння гарбуза лікують дерматити, шкірні рани, опіки.

4. Гарбузове насіння має проносний і сечогінний ефект, усуває газоутворення в шлунку і кишечнику; зміцнює нирки; сприяє росту волосся; виводить з організму свинець, кадмій і зміцнює серцевий м'яз.

Рецепти лікування хвороб нирок і сечового міхура:

1. Розтерти в глиняному посуді по 1 склянці насіння гарбуза і конопляного насіння, поступово підливаючи 3 склянки окропу, процідити, віджати залишок.

2. Подрібнити в кавомолці підсушене насіння гарбуза і заварити, як чай з розрахунку 1 ч. л. насіння на склянку окропу.

Marek.Dr
Сообщений: 26
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:39

Re: Навіщо потрібно їсти гарбузки (гарбузове насіння)

Сообщение Marek.Dr » 08 мар 2016, 00:27

Що нового про насіння гарбуза

Насіння гарбуза здавна цінується як джерело мінерального цинку, і Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує його споживання, як хороший спосіб отримання цього мікроелементу. Рекомендується купувати насіння в неочищених формі. Хоча недавні дослідження показали, що існує мало цинку в самому лушпинні , є дуже тонкий шар безпосередньо під лушпинням який часто дуже щільно тримається оболонки. Цинк особливо концентрується в цій плівці. Всього смажені, неочищені насіння гарбуза містять близько 10 мг цинку на 100 грам, а лущене смажене насіння гарбуза містять близько 7-8 міліграмів. Так що навіть якщо різниця не така велика, і навіть не дивлячись на те ядра насіння залишаються хорошим джерелом цинку, тому якщо ви не любите лузати насіння купуйте очищене.

Marek.Dr
Сообщений: 26
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:39

Re: Навіщо потрібно їсти гарбузки (гарбузове насіння)

Сообщение Marek.Dr » 08 мар 2016, 00:31

У той час як насіння гарбуза не дуже багате джерело вітаміну Е в формі альфа-токоферолу, недавні дослідження показали, що насіння гарбуза містить вітаміном Е в широкому розмаїтті форм. Що сприяє його кращому засвоєнню. В насінні гарбуза, вітамін Е міститься у всіх наступних формах: альфа-токоферол, гамма-токоферолу, дельта-токоферолу, альфа-токоферол, і гамма-токоферол. Ці останні дві форми лише недавно були виявлені в гарбузовому насінні. Виявляється вони мають ряд переваг для здоров'я, так як їх біологічна доступність може бути більшою, ніж деякі з інших форм вітаміну Е.

Marek.Dr
Сообщений: 26
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:39

Re: Навіщо потрібно їсти гарбузки (гарбузове насіння)

Сообщение Marek.Dr » 08 мар 2016, 00:34

Рекомендований час обсмажування для гарбуза насіння не більше 15-20 хвилин при обсмажуванні в домашніх умовах. При більш тривалому обсмажуванні змінюються жири насіння гарбуза. А це погано. Коли насіння було смажене протягом більше 20 хвилин, були виявлені ряд небажаних змін в жирах.

kardashian
Сообщений: 15
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:50

Re: Навіщо потрібно їсти гарбузки (гарбузове насіння)

Сообщение kardashian » 04 сен 2016, 21:26

Ви кажете гарбузове насіння це пережитки минулого для бабусь на призьбі десь біля поліської хатини.
Ось офійційна інструкція на медичний препарат "ГАРБУЗА НАСІННЯ"

Міжнародна непатентована назва: Cucurbita pero
Виробник: Київське ОДКП "Фармацевтична фабрика", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Насіння
Форма випуску: Насіння по 130 г у пачках
Діючі речовини: Насіння гарбуза - 100%
Фармакотерапевтична група: Протиглисні (антигельмінтні) засоби
Показання: Дегельмітизація носійства різних стьожкових глистів при поганій переносимості інших антигельмінтних препаратів.
Термін придатності: 3р
АТ код: P02DX03

Інструкція для застосування ГАРБУЗА НАСІННЯ

для медичного застосування

ГАРБУЗА НАСІННЯ

(Cucurbitae Semen)

Загальна характеристика: міжнародна назва: Cucurbita pepo;

основні фізико-хімічні властивості: висушене без підігрівання насіння гарбуза звичайного (Cucurbita pepo L.), гарбуза великого (C. Maxima Duch.) та гарбуза мускатного (C. moscata Duch.)

склад: 1 пачка містить гарбуза насіння 130 г.
Форма випуску.Насіння.
Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при цестодозах. Код АТС Р 02D Х 03**.

Фармакологічні властивості. Гарбуза насіння містить жирну олію, до складу якої входять лінолева, олеїнова, пальмітинова та стеаринова кислоти, сітостерин, смолисті речовини, вітаміни групи В, аскорбінову кислоту, каротиноїди, органічні кислоти.

Гарбуза насіння виявляє протиглисну дію при інвазіях стьожковими глистами (свинячі, бичачі, карликові ціп´ яки, лентець широкий та ін.).

Фармакокінетика. Не встановлена.

Показання для застосування. Гарбуза насіння застосовують, в основному, при поганій переносимостіінших антигельмінт них препаратів для дегельмінтизації при носійстві різних стьожкових глистів.

Спосіб застосування та дози. Гарбуза насіння із збереженою внутрішньою сіро-зеленою оболонкою у кількості 300 г (для дорослих) розтирають невеликими порціями у ступці, останню порцію змивають 3 столовими ложками води. До розтертого насіння можна додати 100 г меду і перемішати. Приймають внутрішньо натщесерце всю суміш, лежачи уліжку, невеликими порціями протягом 1 години; через 3-4 години приймають проносне, а через 30 хвилин ставлять клізму.

Дітям на денний прийом призначають: у віці від 3 до 4 років – 75 г, від 5 до 7 років – 100 г, від 8 до 10 років – 150 г, від 10 до 15 років – 200-250 гнасіння.

Побічна дія. Не встановлена.

Протипоказання. Відсутні.

Передозування. Не спостерігалося.

Особливості застосування. Прийом їжі може бути тільки після дефекації, викликаної клізмою або проносним.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не виявлена.

Умови та термін зберігання. Гарбуза насіння зберігають у сухому місці, при кімнатній (15-25 °С) температурі.

Термін придатності - 3 роки.

PobertCex
Сообщений: 1
Зарегистрирован: 11 июн 2018, 18:21

Навіщо потрібно їсти гарбузки гарбузове насіння

Сообщение PobertCex » 12 июн 2018, 22:00

девятисил, оман високий - багаторічник з сильними лікарськими властивостями.
Кому треба насіння, щоб завести в себе - можу надіслати. В нас він сіється де сам собі хоче.


Вернуться в «Здорове харчування та травяні чаї в здоровому харчуванні»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 0 гостей