Імбирний чай

Nina.dok
Сообщений: 30
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:37

Імбирний чай

Сообщение Nina.dok » 05 дек 2015, 20:04

В інтернеті дуже активно обговорюється тема чаю з використанням імбиру. Одні переконують що це знову якась панацея від похудання до потенції на декілька годин. Давайте розберемося де тут правда.

Імбир це багаторічна трав'яниста рослина яка росте в теплому і вологому кліматі, розмножується , які збирають через 6-10 місяців після посадки.В Індії вирощують половину світового виробництва імбиру 100000 тонн. Викопане коріння промивають і сушать на сонці. Ну , наприклад , ось так


так сушать імбир в Індії.jpg
так сушать імбир в Індії.jpg (14.69 KiB) 13634 просмотра

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Імбирний чай

Сообщение Martusia » 05 дек 2015, 20:28

Смачного імбирного чаю ! :D
Як зберегти та очистити імбир.
Імбир дасть багато користі якщо ви ретельно поставитеся до його вибору в магазині. Купуйте тільки тверді коріні з гладкою шкіркою. Корені , які почали ріст і на яких з'явилися невеликі бруньки, теж добрі. Такі корені навіть можна посадити в горщик і проростити у себе вдома. Це якщо хочется виростити щось гарантовано чисте.

Імбир можна зберігати в морозилці. Для цього краще неочищеним розрізати на невеликі шматки, щільно загорнути в плівку і зберігати в морозильнику до 6 місяців.

Як очистити корінь імбиру

Безпосередньо перед вживанням корінь необхідно помити і очистити від тонкої шкірки. Поверхня дуже нерівна , тому це може виявитися складно. Декілька порад спростять цю процедуру».

1. Зішкрябайте, саме зішкрябайте а не зріжте, шкірку з імбиру ложкою, це є одним з найбільш поширених способів видалення шкірки. Шкірка кореня тонка і досить легко відділяється. Овочечистка це не найкраща ідея для цього бо половина кореня піде в відходи.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Імбирний чай

Сообщение Martusia » 05 дек 2015, 20:50

Чи можна виростити імбир вдома. ?
Можна , я пробувала, просто так задля інтересу. Я і не сподівалася на рекордний урожай як в Індії. Корпінь виріс невеликий але зате свій.
Завалялося кілька корінців імбиру, на них зявилися бруньки. Імбир розмножується вегетативним методом, тому розрізала корені на невеликі шматочки з брунькою (як картоплю). Взяла широкий (корінь росте в ширину) горщик , заповнила класним легким торфяним грунтом (давно користуюся цим для домашніх квітів і для огірків в горщиках та мішках, задоволена, рекомендую http://kardash.com.ua/shop_kardash_ua.htm), посадила кусочки кореня не дуже глибоко. Горщик стояв спочатку в кімнаті. Необхідно вчасно поливати. Літом поставила горщики надворі до осені, полива та доглядала як могла. Декілька горщиків лишила до весни в прохолодному місці без поливу. Засохли. Але нічого навесні знову пішли в ріст. Я і не сподівалася, що імбир виросте величним. На моє здивування він був дуже схожий на очерет. Кажуть листя молоде можна зрізати для салату. Не пробувала, хотіла виростити відро кореня. Що отримала в результаті? Задоволення від вдалого експерименту і молоде невелике, але гарантовано нічим не оброблене імбирне коріння.
Звичайно імбир можна купити і без цієї заморочки в магазині, але цікаво.
так цвіте імбир.jpg
так цвіте імбир.jpg (16.35 KiB) 13632 просмотра

В мене так не получилося.
Последний раз редактировалось Martusia 05 дек 2015, 21:54, всего редактировалось 1 раз.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Імбирний чай

Сообщение Martusia » 05 дек 2015, 21:48

Домашній чи магазинній імбир корисний овоч чи то більше спеція . Він здавна високо цінувався за свої чудові смакові якості, оскільки не тільки надає стравам вишуканного смаку, а й робить їх в якійсь мірі ліками.
Корінь імбиру містить майже всі незамінні для людини амінокислои ну і звичайно різні мікроелементи - калій, цинк, залізо, кальцій, магній і фосфор. Також в рослині є вітаміни В1, В2, А і С. Коротше, користь імбирного чаю полягає в тому, що він має тонізуючі властивості, сприяє поліпшенню кровообігу, допомагає запобігти застуді і зігріває. Чай також покращує стан кровоносних судин, допомагає при атеросклерозі, розріджує кров. Полегшує відділення слизу при респіраторних захворюваннях, допомагає усунути кашель, має протимікробні і спазмолітичні властивості. Покращує травлення, запобігає бродінню в шлунку, має сприятливий вплив при шлунково-кишкових захворюваннях і хворобах печінки. Сприяє зміцненню імунітету і поліпшенню обміну речовин, покращує пам'ять і активує мозкову діяльність. Корисний при безплідді і навіть для підвищення потенції. Допомагає виведенню з організму токсинів і шлаків, покращує стан шкіри. Думаєте це все!?

Крім того всього імбир допомагає позбутися зайвих кілограмів. А це мабуть серйозний аргумент. Кажуть регулярно вживаючи імбирний чай, ви з часом станете помічати, як ваша фігура повільно, але вірно вимагає нових джинсів. Звичайно якщо крім чаю менше їсти та зайнятись своєю фігурою в спортзалі.

Вичитала що все добре вміру. Імбирний чай не можна вживати при жовчнокам'яній хворобі, серцево-судинних захворюваннях, колітах, кровотечах, виразках, запаленнях кишечника і кишкових хворобах, алергіях. При вагітності спочатку потрібна консультація лікаря щодо можливості вживання імбирного чаю.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Імбирний чай

Сообщение Martusia » 05 дек 2015, 22:03

Як приготувати імбирний чай , рецепти імбирного чаю
Чисто імбирний класичний чай

Інгредієнти:
Вода - 2 літри
Імбир (дрібно натертий на терці) - 3 ст. ложки
Цукор - 5- 6 ст. ложок (або 4-5 ст. ложок меду) (я не вживаю цукру беру стевію)
Сік лимона або апельсина - 4 ст. ложки
Чорний перець (мелений) - трохи (визначите дослідним шляхом)
Закип'ятити воду і додати в неї імбир. Потім додати цукор або мед, і розчинити його помішуючи ложкою. Готовий чай гарненько процідити, додати перець і сік лимона. Подавати напій гарячим.

Специ кажуть що є кілька важливих моментів. Якщо чай як ліки при застуді, то воду з імбиром слід кип'ятити протягом 10 хвилин з відкритою кришкою. Якщо використовується сухий імбирний порошок то його слід брати у два рази менше і кип'ятити на повільному вогні протягом 20 хвилин. Якщо ж чай будете подавати у вигляді прохолодного напою, то в нього кілька кубиків льоду, додайте більше цукру, лимонного соку і кілька листочків свіжої нарізаної м'яти.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Імбирний чай

Сообщение Martusia » 05 дек 2015, 22:08

Імбирний чай з молоком
Це вже дещо складніше

Інгредієнти:

Імбир (дрібно нарізаний) - 1/2 ч. Ложки
Імбир (мелений) - 3 щіпки
Кардамон (мелений) - 3 щіпки
Кориця - 1 паличка
Мускатний горіх (мелений) - 2 щіпки
Коріандр (насіння) - 1 ч. Ложка
Кумин (насіння) - 1 ч. Ложка
Свіжа м'ята (листя) - 1/2 склянки
Гвоздика - 3 бутона
Вода - 3 склянки
Молоко - 3 склянки

Влити воду в чайник, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Потім додати в воду спеції, м'яту і молоко. Варити на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Готовий напій процідити крізь сито, розлити по чашках і подавати до столу.

Використовується спеція кумин (зіра, зера, римський кмин, кумін, каммун, — трав’яниста рослина, вид роду Cuminum. Через схожість насіння кмину та зіри та їхніх назв у деяких мовах, в літературі їх часто плутають

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Імбирний чай

Сообщение Martusia » 05 дек 2015, 22:11

Ось це вже цікавіше Імбирний чай для зниження ваги

інгредієнти:

Корінь імбиру - невеликий шматочок
Сік лимона - 60 мл
Мед - за смаком

Очистити і натерти на дрібній тертці шматочок імбирного кореня. Покласти 2 ст. ложки готового імбиру в посуд об'ємом 1 літр. Потім влити сік лимона, додати трохи меду і залити все окропом. Дати настоятися протягом години, процідити пити і худнути.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Імбирний чай

Сообщение Martusia » 05 дек 2015, 22:15

А це ще цікавіше Кисло-солодкий імбирний чай для схуднення з віски

інгредієнти:

Лимон - 2 шт.
Мед - 2 ч. Ложки
Імбир (тертий) - 1-2 ч. Ложки
Віскі - 4 ст. ложки

Видавити з лимонів сік і долити в нього окріп, так щоб вийшло 300 мл рідини. Потім розчинити в ній мед і додати імбир. Розлити напій по двох келихах і додати в кожен по 2 ст. ложки хорошого віскі. Подається чай гарячим. З віскарьом худнути цікавіше.

Іван
Сообщений: 29
Зарегистрирован: 23 ноя 2015, 23:38

Re: Імбирний чай

Сообщение Іван » 06 дек 2015, 14:52

Як десь тут дівчата писали :"Що сорока на хвості принесла" . Ще один рецепт використання імбиру.

Як прибрати відкладення солей на шиї? Остерохондроз - відкладення солей в області шийного відділу хребта , Болі та хруст в шиї відомі багатьом, тупі, тягнучі і бувають дуже сильні. Остерохондроз тягне за собою серйозні наслідки для всього організму. Тут зосереджені судини і нерви, які живлять тканини шиї, обличчя, черепа. Внаслідок защемлення нервових закінчень починаються головні болі, оніміння кінцівок, слабкість м'язів, швидка стомлюваність і ін. Коротше - біда.

Ліки знайдете вдома. Вам знадобитися:

- Картопля;
- Мед;
- Модринова (пихтовая) олія;
- Редька;
- Сіль;
- Імбир;
- Топлене масло;
- Часник.
 
На шию зробіть компрес. Візьміть натерті на дрібній тертці компоненти і змішайте з медом у пропорції 1: 1.
Накладіть на шию і плечовий пояс компрес з приготовленої маси. Зверху покладіть компресний папір і, утепливши, зафіксуйте пов'язкою.
Компрес залиште надві години. Знявши його, протріть сирої теплою серветкою місце компресу і змастіть модриновою олією. Курс лікування 7-10 процедур.
Треба спробувати, думаю не пошкодить. Розкажу про результат.

Rami.dg
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:49

Re: Імбирний чай

Сообщение Rami.dg » 06 дек 2015, 18:33

Ви знаєте що кориця та імбир розріджують кров.
Вам знадобиться: свіжий корінь імбиру (приблизно 4 см), щіпка кориці (на кінчику ножа), 1 ч.л. зеленого чаю. Залити 0,5 л окропу, дати настоятися, процідити додати половинку лимона і мед за смаком. Випити протягом дня.
Досить міцний напій.


Вернуться в «Профілактично-лікувальні трав'яні чаї та трав'яні збори»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 0 гостей