Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Трави містять унікальні антиоксиданти, ефірні олії, вітаміни, фіто-стерини і багато інших компонентів, які допомагають нашому організму боротися проти мікробів, токсинів і підвищити рівень імунітету. Трави, насправді, природні лікарські засоби в оптимальному дозуванні.
Galia
Сообщений: 23
Зарегистрирован: 22 ноя 2015, 14:08

Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Galia » 28 сен 2016, 23:48

Дівчата, чи задумувалися ви над тим , що 10 - 30 % відсотків овочів та фруктів це відходи які ми викидаємо у смітник. Часом це дорожезні відходи. А для чого взагалі фруктам шкірка? Добре було б щоб вивели овочі взагалі без шкірки - і відходів немає і клопоту мало (не треба чистити). А може їх взагалі чистити не треба а їсти разом зі шкіркою . раз так створила їх природа?

Mira
Сообщений: 17
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 18:45

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Mira » 29 сен 2016, 00:18

Galia, я знаю , я розбиралася з такою проблемою :P . Я дуже люблю ківі, але цей фрукт нагадує волохате яйце. Як же його правильно їсти. Порилася на закордонних сайтах. Доповідаю!:

Чи можна їсти волохату шкірку у ківі?

Спочатку маленький вступ. Вступ про те який це класний фрукт.
Користь для здоров'я від ківі
Ківі є низькокалорійний, абсолютно знежирений фрукт, який дуже корисний. Ківі напакований вітаміном С, одна порція ківі містить подвійну денну норму вітаміну С. На додаток до вітаміну С, ківі це фрукт з високим вмістом клітковини і це може допомогти контролю цукру в крові, знижує рівень холестерину і допомогти у зменшенні ваги. Цей відмінний фрукт корисно поїсти після тренування в спортзалі з точки зору відновлення. Це навіть краще , ніж банан, який має менше калію. Інші поживні речовини, знайдені в плодах включають магній, вітамін Е, фолієва кислота і цинк. Крім того ківі можуть бути корисні для дорослих, які мають проблеми зі сном, знизити кров'яний тиск у дорослих.

Так як же його правильно їсти? Чи можна їсти ківі зі шкіркою ?
Традиційно ківі розрізають навпіл і пікантний плід всередині черпається зі шкірки ложечкою. Проте, шкіра ківі є повністю їстівною. Виявляється шкірка містить навіть більше клітковини і вітаміну С, ніж плід всередині. Деякі дослідження показують, що шкіра має втричі більше клітковини в порівнянні з м'якоттю плода.
Їсти ківі зі шкіркою навіть зручніше , менше клопоту - взяла тай зїла, не потрібно ложки . Тим не менш, звичайно перед тим як їсти слід гарненько вимити фрукт. , так само, як ви б помили яблуко або персик.

Mira
Сообщений: 17
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 18:45

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Mira » 29 сен 2016, 00:23

Маю рецепт салатику з ківі
інгредієнти

6 ківі, очищених від шкірки (можна зі шкіркою) і нарізати кубиками
1 маленький цибулю, нарізану кубиками
2 столові ложки соку лайма
1 столову ложку оливкової олії
1 чайну ложку меду
1/2 чайної ложки кмину
1/2 чайної ложки порошку каррі

Додатково: 1 перець халапеньйо (обережно дуже лютий ), нарізаний кубиками

Змішайте всі інгредієнти в миску і накрийте кришкою. Нехай постоїть протягом однієї години при кімнатній температурі. Смачного!

Марія
Сообщений: 21
Зарегистрирован: 21 ноя 2015, 22:40

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Марія » 29 сен 2016, 00:34

На цю ж тем у про відходи , але тепер від бананів. Вчора прочитала моя бабуся в журналі " Народный доктор" рецепт як врятуватися від шуму в голові. Переповідаю вам друзі:
Шкірку одного банана залити 200-300 мл холодної води, довести до кипіння але не варити, настояти до охолодження і випити протягом дня за чотири-пять прийомів. Пише цей "Народний доктор" що через чотири дні шум в голові зникне. Ось так!

Ромік
Сообщений: 48
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:47

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Ромік » 29 сен 2016, 18:46

Любі мої друзі, не розкидайтеся банановими шкірками. Це мабуть саме цінне що є в банана. Бо мякоть можна просто зїсти, і все! А шкірка має безліч варіантів використання.
Спосіб номер один всім відомий - не заморочуючись просто викинути в смітник. Це найгірший варіант, так не робіть.
Спитаєте, а що робити ? Ось вам кілька варіантів:

Як використовувати бананові шкірки

- Пілінг банановою шкіркою є корисним. Вона має протигрибкові, бактерицидні і ферментативні властивості, які можуть бути досить корисними для вашої шкіри . Крім того вони звологуючі і вони поживні.

- Використовуйте шкірки, щоб відполірувати взуття та інші шкіряні вироби . Шкірки добре полірують срібні вироби.

- Нагодуйте шкірками ваших каліфорнійських черв'яків, вони це люблять.

- Використовуйте шкірки бананів щоб удобрювати рослини. Помістіть шкірки у велику банку, залити водою. Продовжуйте додавати воду, щоб зберегти добриво.

- Зївши банан використайте шкірки щоб відбілити зуби. Це досить ефективно. .

- Використовуйте шкірки, щоб зробити маску. Бананова шкірка містить ферменти, що допоможуть вашій шкірі.
 
- Наріжте шкірких на дрібні шматочки і розкладіть під кущами троянд . Це захистить їх від попелиці.Сушена шкірка також може бути використана.

- Покладіть шматок бананової шкірки на місце укусу комара або мурашки, невеликі подряпини або подразнення від отруйних рослин. Біль буде полегшений.

- Їжте їх. Їх можна вживати в їжу сирі або варені; шукайте рецепти азіатських або індійських кухарів.

- Прикладайте шкірку до бородавки, поки бородавка не відпаде, жовтою стороною на бородавку. Регулярно міняйте шкірку. Використовуйте лецкопластир для фіксації.

- Натріть листя кімнатних рослин . Воно буде гарно блистіти.

- Коли смажите курячу грудку , накрийте її банановими шкірками. Мясо бу де дуже ніжним.

- Зробіть з них компост. Бананові шкірки гарний матеріал для компосту.

- Зробити оцет з бананової шкірки.

- Бананова шкірка допоможе позбутися від прищів. Потріть прищі білою стороною шкірки . Залиште на обличчя і не змивайте.

Rami.dg
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 18 ноя 2015, 17:49

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Rami.dg » 29 сен 2016, 23:24

Поживні речовини в банановій шкірці
Бананові шкірки це багате джерело калію і містять набагато більше розчинних і нерозчинних волокон, ніж їх мякоть. Клітковина сприяє травленню і дефекації і може знизити рівень холестерину в крові. Бананові шкірки також містять триптофан, який підвищує рівень серотоніну в організмі і впливає на настрій. Дослідники в Тайвані виявили що екстракт шкірки банана може полегшити депресію завдяки його впливу на продукцію серотоніну, який є нейромедіатором в головному мозку, відповідального за балансування настрою і емоцій. Вживання двох бананових шкірок в день протягом трьох днів збільшує рівень серотоніну в крові на 16 відсотків. Крім того, бананова шкірка містить лютеїн, потужний антиоксидант, який захищає очі від вільних радикалів і шкідливого ультрафіолету від Сонця. Лютеїн знижує ризик катаракти і макулярної дегенерації.

Як їсти бананові шкірки
Бананові шкірки можна вживати в їжу в сирому вигляді, хоча слід мати на увазі, що шкірки мають не дуже приємний смак. Зрілі плоди мають шкірку тоншу і більш солодку . Деякі люди вважають за краще варити шкірку протягом 10 хвилин або близько того, пропустити через через соковижималку або змішувати це з іншими фруктами. В азіатських країнах бананові шкірки готують разом з мякоттю або смажать разом . Перш ніж зїсти шкірку слід обовязково старанно помити банани, тому що вони можуть бути оброблені для кращого зберігання. Краще використовувати завідомо органічні банани.

Ksuscha
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 30 сен 2016, 21:48

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Ksuscha » 30 сен 2016, 21:53

Я багато читала в інтернеті про дивовижні переваги бананової шкірки, і повірте мені, тепер буду думати двічі, перш ніж кидати їх у відро для сміття! Виявляється досить корисне «сміття» ці бананові шкірки! В нашому західному суспільстві банани прийнято чистити, а шкірки відкидаються, лише середина з'їдається. Проте в природі багато тварин з родини приматів споживають їх цілком разом зі шкіркою. Багато корінних африканських племен також споживають банани цілком, так само, як це роблять примати. Хоча там тих бананів прірва і можна було б не економити. В азіатському суспільстві також багато хто знає про унікальні і величезні переваги шкірки. Вони використовуються в смачних рецептах з давніх часів.
Форумчани вже казали як можна використати шкірки для шкіри і краси, домашній засіб, або для здоров'я. Хочу поговорити про це більш докладно.

Ksuscha
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 30 сен 2016, 21:48

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Ksuscha » 30 сен 2016, 22:24

Користь для здоров'я бананових шкірок
Бананові шкірки можна вживати в їжу в сирому вигляді, але в багатьох культурах в усьому світі їх прийнято готувати , щоб зробити їх більш їстівними. Пробувала відвар шкірок - досить приємний смак, особливо якщо додати якогось соку. Проте про користь для здоровя

1. Багате джерело розчинних і нерозчинних волокон
Харчові волокна є необхідні для нормальної роботи кишківника і зняття запору. Однак, чи знаєте ви, що харчові волокна мають інші переваги? Бананові шкірки багаті розчинною клітковиною (так само, як яблучна шкірка), яка допоможе вам підтримувати здорову вагу, створюючі відчуття ситості. Наукові дослідження також показали, що розчинні волокна зменшують ризик серцевих нападів і запобігають діабету.
2. Боротьба з холестерином
Розчинні волокна в шкірці і м'якоті бананів має важливе значення для зниження рівня холестерину. Розчинні волокна добре вивчені і доведено їх роль для зниження рівня ліпопротеїдів низької щільності, LDL або «поганого» холестерину.
3. Шкірки здатні покращити ваш настрій
Бананові шкірки містять речовину триптофан. Триптофан є незамінною амінокислотою, яка необхідна для виробництва гормонів, таких як серотонін, гормон мозку, який впливає на настрій людини. Ця речовина є також і в банановій м’якоті.
4. Шкірка містить антиоксиданти
Бананові шкірки багаті на фітохімічні з антиоксиданти поліфеноли і каротиноїди.
Шкірки незрілих бананів містять більше цих антиоксидантів, ніж стиглі. Тож не дивно, що в азіатських рецептах смажених бананів рекомендують саме недозрілі плоди для хрусткої і багатої антиоксидантами солоної закуски!
5. Шкірки захищають зір
Інший антиоксидант, знайдений в шкірці банана є "лютеїн," який зменшує окислювальний стрес і нейтралізує дію вільних радикалів в різних органах.
Але лютеїн також необхідний для очей. він не тільки знижує ризик макулярної дегенерації і катаракти, а й фільтрує шкідливі ультрафіолетові промені і захищає клітини очей від ушкодження вільними радикалами. Для людини потрібно як мінімум 6 мг - 10 мг лютеїну щодня. Лютеїн постачається при щоденному споживанні темно-зелених листових овочів, шпинату і фруктів. Проте чому б не добавити ще одне джерело лютеїну - бананові шкірки ?

Ksuscha
Сообщений: 11
Зарегистрирован: 30 сен 2016, 21:48

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Ksuscha » 30 сен 2016, 22:33

Про обережність при споживанні бананових шкірок (це стосується і будь яких інших - яблука, ківі...)
Старанно мийте з милом банани щоб видалити деякі з пестицидів, але краще при можливості купуйте органічно вирощені банани.

Martusia
Сообщений: 52
Зарегистрирован: 02 дек 2015, 19:58
Откуда: Львів

Re: Що корисного можна зробити зі шкірок фруктів та овочів ?

Сообщение Martusia » 30 сен 2016, 22:51

Цікаво! Дивовижний список! Я думаю, що наберуся мужності , щоб спробувати з'їсти шкірку :?

Так! я повинна спробувати їсти цілі банани, включаючи шкірку для поліпшення стану здоров'я здоров'я очей і зубів.Дякую!


Вернуться в «Здорове харчування та травяні чаї в здоровому харчуванні»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: KevenDew и 0 гостей