Мед в народній медицині

Marek.Dr
Сообщений: 26
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:39

Мед в народній медицині

Сообщение Marek.Dr » 24 дек 2015, 22:17

Мед в системі Аюрведа

Аюрведа є древньою індуїстською системою медицини, яка практикується протягом тисяч років, і стає все більш популярною у всьому світі через свій природний, цілісний підхід до зцілення. З багатьма аспектами, які схожі на традиційну китайську медицину . Лікує причину захворювання, а не тільки симптоми. У аюрведичній системи охорони здоров'я, вважається, що дієта і зміни способу життя відіграють важливу роль у лікуванні кожного захворювання.

Протягом багатьох століть в Аюрведі використовується мед . Він змішується з різними травами і ями і перетворюється на ліки для лікування різних захворювань. Щоденне споживання меду також виступав в аюрведичному вченні рекомендовано для зміцнення здоров'я.

Ось деякі загальні аюрведичні засоби, що використовують домашні мед:

1) При сильній застуді, візьміть одну столову ложку теплого меду з 1/4 чайної ложки порошку кориці щодня протягом 3 днів. Це допоможе очистити пазухи носа. (Щоденне використання меду і порошку кориці також зміцнює імунну систему і захищає організм від бактерій і вірусних атак.)

2) При постійному кашлю з слизом, змішати дрібку чорного перцю з медом в чайній ложці і лизати суміш з ложки після їди.

3) Змішати 2 чайні ложки меду з морквяним соком і вживати за годину до сніданку. Робіть це регулярно, щоб поліпшити зір.

4) Змішайте 2 чайні ложки меду з рівною кількістю імбирного соку. Вариво допомагає відходженню слизу, забезпечуючи полегшення застуди, кашлю і болю в горлі.

5) Регулярна доза одної чайною ложки часникового соку, змішаного з двома чайними ложками меду двічі на день вранці і ввечері допомагають контролювати кров'яний тиск.

Marek.Dr
Сообщений: 26
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:39

Re: Мед в народній медицині

Сообщение Marek.Dr » 24 дек 2015, 22:56

Мед і кориця цілюща суміш
Поєднання меду і кориці було використано протягом століть в традиційній китайській медицині і і Аюрведі, системі зцілення заснованій 5000 років тому в Індії. Два інгредієнти з унікальними цілющими властивостями має довгу історію домашнього застосування. Кориця є однією з найстаріших прянощів, відомих людству і мед найпопулярнішим як і раніше протягом всієї історії. Ефірні олії кориці в і фермент (загальновідомо, що будь-який мед містить фермент природного походження, який виробляє перекис водню). Перекис водню має антисептичні та доведені антибактеріальні властивості.Два "антимікробні" продукти з можливістю допомогти зупинити ріст бактерій, а також грибів. Вони використовуються не тільки в якості ароматизатора для напою та медицині, але і в якості агента бальзамування і використовуються в якості альтернативи традиційних харчових консервантів через їх ефективні антимікробні властивості.
Крім того, варто відзначити, що в аюрведичній медицині, мед відомий як "Yogavahi ', що означає" носій цілющих значень трав в клітинах і тканинах ". Вважається, що в поєднанні з іншою речовиною (наприклад, трави або спеції) у постановці особливу якість меду підсилює цілющі властивості цієї сучіші і допомагає їй більш ефективно досягти більш глибоких тканин в організмі. І мед і корицю, який є одним з найвідоміших сумішей це природне лікування для багатьох захворювань і формула для багато користі для здоров'я:


1) серцево-судинних захворювань: Застосування меду і кориці порошку на хліб замість варення або масла і з'їсти його регулярно на сніданок. Вважається, що в довгостроковій перспективі, це може допомогти запобігти зашлакування в кровоносних судинах, серцевих нападів і гіперхолестеринемії.

2) артрит: Нанесіть пасту, зроблену з двох інгредієнтів на уражені частини тіла і масажуйте повільно. Щоденне вживання чаю з медом і корицею також може допомогти полегшити біль і скутість в суглобах.

3) ОБЛИСІННЯ: Нанесіть пасту гарячої оливкової олії, столову ложку меду, чайну ложку порошку кориці перед ванною, залишити її протягом 15 хв ізмити.

4) Інфекції сечового міхура: змішати чайну ложку порошку кориці і половину чайної ложки меду в склянці теплої води і випити. Це може допомогти знищити бактерії в сечовий системі.

5) Зубний біль: нанести пасту порошку кориці і меду і на хворий зуб.

6) Хниження рівня холестерину: Додати до меду порошок кориці , змішаного в кип'яченій воді або зеленого чаю.

7) Застуда: Зробіть склянку теплої медової води, змішаної з дрібкою кориці, щоб допомогти підвищити вашу імунну систему в холодну пору року. Це також корисно в очищенні пазухи носа.

8) розлад шлунку: порошок кориці посипають на ложку меду і приймати до їжі, знімає кислотність і запобігає нетравлення.

9) Стаж: Регулярно приймати чай з медом і трохи порошку кориці, щоб зміцнити вашу імунну систему і захистити організм від вірусних та бактеріальних атак.

10) Прищі: Змішайте мед з корицею і застосовувати пасту на прищі перед сном і змивати наступним ранком.

11) ОЖИРІННЯ: Для зниження ваги, щодня пити суміш з чайної ложки меду з половиною чайної ложки кориці на кипяченій у воді на порожній шлунок вранці близько півгодини перед сніданком.
Кориця має властивість підвищення інсуліну (водорозчинні сполуки, звані полімерами поліфенолів типу А), які мають можливість підвищити активність інсуліну близько 20 разів і це може принести користь людям, які мають високий рівень цукру (людей, страждаючих ожирінням і діабетиків). Крім того мед сприяє метаболізму небажаного холестерину і жирних кислот, допомагає підтримувати рівень цукру в крові збалансований.

12) Неприємний запах з рота: Полоскати горло з медом і корицею порошку, змішаного в теплій воді, так що дихання залишається свіжим протягом дня.

Marek.Dr
Сообщений: 26
Зарегистрирован: 24 ноя 2015, 21:39

Re: Мед в народній медицині

Сообщение Marek.Dr » 24 дек 2015, 23:33

Криця цейлонська та індонезійська.jpg
Криця цейлонська та індонезійська.jpg (40.84 KiB) 4989 просмотра
Я був здивований - виявляється в кориці також слід розбиратися
Є кориця цейлонська і кориця "фальшива"
На Близькому Сході кориця часто використовується в гострих стравах з курки або баранини. В Америці корицю часто використовують як добавку до каші або фруктів, особливо, до яблук. Корицю також використовують при консервуванні, особливо - в маринадах.
Яка буває кориця?

Існує багато видів -цейлонская, пряна, китайська, малабарска... ...

Проте в нас зустрічається два, найбільш популярних види. Боюся що паличка яку ви принесете з кафе вийнявши з чаю, виявиться не найкращою корицею.

Кориця цейлонська - найкраща. Родина її Шрі -Ланка, Ява, Бразилія.Кориця вважається тим кращою, чим кора тонша. Цейлонська кориця світліша, дуже тонка. Смак солодко-пекучий. Аромат -яскравий, ніжний. Кориця справжня світліша, в жовтуватих тонах, дуже тонка (в паличках), має солодко-пекучий, дуже яскравий аромат.


Кориця індонезійська КАССІЯ, друга за популярністю -індонезійская кориця, її ще називають «фальшивої». Родина Південний Китай, культивується в Китаї, Індонезії. Колір касії темно-червоний, кора набагато товщі, ніж у цейлонської. Запах не такий яскравий, але більш пекучий.

На відміну від цейлонської, китайська кориця - Касія, набагато дешевше. Світове виробництво цейлонської кориці становить близько 10000 тонн на рік, причому 80-90% продукує Шрі-Ланка.
Світове виробництво касії в кілька разів більше - 25000 тонн на рік, дві третини з яких вирощують в Індонезії.

У промисловості часто використовують замінники кориці. Це коричник лавровий, коричник бірманський. Кора цих видів значно товщі, грубіше, але має приємний аромат.

В якості замінників кориці продають незріле висушене насіння коричних дерев, а також штучний замінник - коричний екстракт. Пижма теж виступає як замінник кориці.
Всі види кориці, більшою чи меншою мірою, містять речовину кумарин.
В касі («фальшивої» кориці) кумарину міститься у багато разів більше, ніж у цейлонський кориці.


Вернуться в «Інші народні методи лікування недуг»

Кто сейчас на форуме

Количество пользователей, которые сейчас просматривают этот форум: нет зарегистрированных пользователей и 0 гостей